Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Kate Hewitt: Emlékedből élek Amikor már mindent elvesztettél, miből meríthetsz még erőt? című könyvét olvastam

2022. január 05. - Antiknapraforgó

Laura West, a háromgyermekes családanya bűncselekmény áldozatává válik. Egy férfi lelövi a metrón. Ki és miért tette ezt?

img_20220105_113643.jpg

 (Kép forrása: saját fotó) 

A családjának ezután Laura nélkül kell boldogulnia. Nathan West és a három lánya mind másképp próbálnak megbirkózni a veszteséggel, mindannyiuknál máshogyan zajlik a gyász. 

Nathan szembesül azzal, hogy nem tudott mindent a feleségéről; sem azt, hogy pontosan hol, hogyan és mivel töltötte a napjait; sem azt, hogy kikkel barátkozott; sem azt, hogy a családanyai teendőin kívül mi foglalkoztatta.

Nathan megkéri Mariát, Laura ismerősét (barátnőjét? kollégáját?), hogy segítsen neki a lányok illetve a háztartás körüli teendőkben. Maria  hamarosan szinte családtagnak érzi magát. Vagy mégsem? Egyre több jel mutat arra, hogy Maria valami titkot rejteget. Tud valamit Laura halálával kapcsolatban? Mi köze lehet, van-e köze Mariának ehhez a szörnyű tragédiához?

Van köze a gyilkossághoz vagy talán Maria maga is áldozat? Mi mindenen ment keresztül Maria a múltban, ami indokolja lelkiállapotát, viselkedését? 

Lassan minden kiderül... 

A három kislány képes-e feldolgozni az édesanya halálát? Melyikük milyen megküzdési stratégiát képes bevetni a túlélésért, akár tudatosan akár ösztönösen vagy bárhogyan? Nathan megbirkózik-e a gyász fájdalmával és képes-e segíteni a lányainak a gyászban illetve a gyógyulásban? Laura szülei hogyan élnek tovább lányuk elvesztése után és milyen lesz a kapcsolatuk a vejükkel és unokáikkal?

Kate Hewitt e  regényében sokféle veszteség, fájdalom, gyász szerepel. Szó esik háborús bűnökről és azok következményeiről is, és sokminden másról is.

Van-e remény a legmélyebb fájdalomban is? 

A regény végére kiderül, hogy mindenkinek megvan a maga fájdalma, és az is, hogy ki hogyan próbál megbirkózni vele, túljutni rajta vagy együttélni vele.

Nehéz döntésekkel, küzdelmekkel teli, szívfacsaró történetet tárt elém Kate Hewitt, amely történet igazából a veszteségekről, a reményről, a család fontosságáról és összetartásáról, egymás segítéséről, bizalomról és a szeretetről szól. Izgalmas, elgondolkodtató, szívhezszóló olvasmánynak bizonyult számomra az Emlékedből élek.

Antiknapraforgó 

(HMM)

süti beállítások módosítása