Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Nicolas Barreau: Párizs mindig jó ötlet – A kék tigris rejtélye című könyvét olvastam

2022. február 02. - Antiknapraforgó

Rosalie,  egy kis levelezőlapbolt tulajdonosa a párizsi Saint Germainben. Rosalie nagyon szeret rajzolni, saját tervezésű képeslapokat készít, és amikor a híres gyermekkönyvíró, egy bizonyos Max Marchias éppen őt kéri fel, hogy illusztrálja A kék tigris című, új mesekönyvét, Rosalie örömmel elvállalja a munkát.  

img_20220201_144838.jpg

(Kép forrása: saját fotó) 

A könyv elkészül, és a kis képeslapbolt kirakatába is kerül belőle néhány példány. Egy arra sétáló fiatalember dühösen ront be a boltba,  plágiummal vádolja meg a könyv szerzőjét. A lány és a dühös fiatalember heves vitába kezd.

Innentől kezdve pedig kalandos nyomozás kezdődik, hogy kiderüljön ki is a mese jogos tulajdonosa, ki a szerzője. 

Nicolas Barreau még érdekesebbé és egyedibbé tette a történetet azzal, hogy egy tulajdonképpen önálló mesét beillesztett úgy a regénybe, hogy azt Rosalie olvasta magának, miközben a mesekönyv illusztrációjára készült.

Igaznak bizonyul-e a történet végére az, amit a mű címe kijelent? Párizs mindig jó ötlet. Kitől származik vajon a regényben ez a mondat, és mi az alapja? Mi köze a kék tigris meséjének Párizshoz?

Természetesen a történet végére megtudtam az igazságot, minden titok lelepleződött; addig pedig együtt nyomoztam a két fiatallal és olvasás közben remekül szórakoztam és kikapcsolódtam.

Antiknapraforgó (HMM)

Bővebb ajánlóm a könyvről erre a linkre kattintva olvasható:

http://ekultura.hu/2022/01/12/nicolas-barreau-parizs-mindig-jo-otlet-a-kek-tigris-rejtelye

 

Kedves Olvasó! Amennyiben tetszett a bejegyzésem, kérlek, oszd meg, hogy mások is olvashassák! Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy megosztod valamelyik fotót a blogomról, forrásként jelöld meg a blogomat! Köszönöm!

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod:

https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

süti beállítások módosítása