Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Karen Swan A rejtett ösvény című regényét olvastam

2023. október 05. - Antiknapraforgó

Karen Swan - ha ezt a nevet meglátom egy könyv borítóján, már emelem is le a kötetet a könyvesbolt vagy könyvtár polcáról, ugyanis az írónő már az első regénnyel, melyet olvastam tőle, belopta magát olvasói szívembe. 

Most sem csalódtam.  A rejtett ösvény is tele van mély érzelmekkel, izgalommal, szerelemmel - és a történet jelentős része a festői szépségű Costa Rica szívében játszódik. 

Tara fiatal, csinos, gazdag nő, aki kiváló orvos hírében áll. Karrierje felfelé ível, és harmonikusnak tűnő párkapcsolatban él, az ugyancsak orvos Roryval. 

Azonban van a múltjában valami, amin tulajdonképpen az azóta eltelt tíz évben sem tudta túltenni magát. Ugyanis egy Alex nevezetű, jóképű fickó csúnyán megbántotta Tarát. 

A sors tíz év elteltével ismét összesodorja Tarát és Alexet, akiknek a dzsungel mélyén kell megbirkózniuk számos veszéllyel, annak érdekében, hogy megmentsenek egy súlyosan beteg kisfiút, és közben egymással is kezdeniük kell valamit. 

Megtudhatjuk, hogy ki is az az "Awa", és milyen szerepe van egy-egy törzs életében. Érdekes összefonódást és elkülönülést fedezhetünk fel a modern orvostudomány és az "ősi gyógymódok" között. Tara, mint modern orvos, a dzsungelben megtapasztalja, hogy létezhet és működhet más gyógymód is, mint amit Ő az orvosi egyetemen tanult, ugyanakkor az Awa is megtapasztalhatja, hogy időnként a modern orvostudománynak is helye lehet a törzsi közösség életében. 

A szerelem ereje pedig sokszor olyan bajokat is gyógyíthat, melyről az érintettek azt sem tudták, hogy abban a kórságban szenvednek, legyen az testi tünet vagy lelki betegség. 

Azt, hogy időközben mitől szűnik meg Tara állandóan visszatérő, gyötrő fejfájása (Alex felbukkanásától, vagy az Awa gyógyító módszereitől), döntse el az olvasó maga. 

Számomra kellemes kikapcsolódást, remek szórakozást jelentett ezt a regényt olvasni. 

Halászné Magyar Márta

img_20231005_154848.jpg

süti beállítások módosítása