Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Fordítsuk előnyünkre az életközépi válságot! Interjú Teleki Zsuzsával a 3K Központ vezetőjével.

2019. augusztus 28. - Antiknapraforgó

Nem titok, hogy jómagam sem tartozom már a huszonévesek közé. A korosztályomnak szóló életmóddal kapcsolatos ajánlások olvasása közben akadtam a 3K Központ programjaira, melyek azonnal felkeltették érdeklődésemet.

Beszélgetőpartnerem a  3K Központ megálmodója és vezetője, Teleki Zsuzsa, aki szerint az életközépi válságot az életkörülményeink jobbítására szolgáló lehetőségnek kell tekinteni.

[caption id="attachment_520" align="aligncenter" width="150"] Teleki Zsuzsa[/caption]



- Zsuzsa, mit takar a 3K Központ elnevezés?

- Ez egy Kreatív Közösségi Központ, melynek mottója a "Jó Körben, Jó Korban, Jó Karban" hármasa. 

- Honnan jött az ötlet, hogy életre hívd a  3K Központot?

- Tulajdonképpen jól fogalmaztad a bevezetőben, hogy én vagyok a megálmodója. Ugyanis szinte szó szerint egy álommal kezdődött. 
2009. végén olvastam egy érdekes könyvet, melyben a tudatos álomról írtak. Rádöbbentem, hogy én korábban már használtam ezt a módszert, ugyanis korábban (amikor textilekkel foglalkoztam) az éjszakai álmaimból születtek a régió női divatját befolyásoló ötletek, amikkel megelőztük a trendeket. Azonban egy ideje már nem voltak ilyen álmaim. Viszont ebben a könyvben azt is írták, hogy tanulható az “álmodás” képessége. 
Ettől kezdve kerestem azokat a képzéseket, ahol ilyen típusú képességeket lehetett fejleszteni, több tanfolyamot elvégeztem.  2011. óta pedig tanfolyami csoportokat, előadásokat szervezek olyan, általam hitelesnek tartott előadóknak, trénereknek, akik valami kiemelkedőt tudtak mutatni abban, hogy az ember hogyan tudja boldogulása érdekében az ilyen rejtett képességeit használni. Ráadásul inspirációt jelentett 2014-ben egy fotósorozat, ami 50+, illetve még idősebb női generációk szépségét mutatta be. Feltűnt nekem, hogy közös mindegyikben a belső harmónia és a látható jó egész-ség.

- Mi a célja a 3K Központnak? Miben tudtok az embereknek segíteni?

- Életközép válságból mutatunk lehetséges kivezető utakat illetve lehetőségeket a mentális és fizikai, egészség vonatkozású fejlődésre. 
A 3K Központ a 40-50-60+ korosztálynak szervez olyan programokat, amik segítségével tehetnek az idősebb kori jól-létükért. Ez többféle programot takar:  egészségmegőrzéshez kapcsolódó tudományos-ismertető előadásokat, mozgásforma javaslatokat, harmonikus párkapcsolat illetve szakmai siker témában   érdekes és építő jellegű előadásokat, útmutatókat. A 3K Központ kifejezett célja, hogy a korosztályba tartozó érintett ember kikerüljön az élet közepén jellemző válságból és újra elégedett, értékes emberként éljen.

- Ez nagyon érdekesnek hangzik és izgalmasnak ígérkezik.

- Így van. Amit nagyon fontosnak tartok az, hogy ezeket a témákat nem virtuális térben, hanem valós, közösségi módon,  klubszerűen szervezem. Ezzel lehetőséget teremtve a hasonló érdeklődésű embereknek ismerkedni, társasági életet élni, őszinte, támogató barátokkal gazdagodni.

- Kiknek tudod ajánlani a programjaitokat?

- Azoknak a 40-50-60+ korosztályba tartozóknak, akik az életkörülményeink jobbítására szolgáló lehetőségnek tekintik, vagy kívánják tekinteni az életközépi válságot. Hölgyeknek és uraknak egyaránt.

- A közeljövőben mikor és milyen programok lesznek a 3K Központban?

- 2019.09.21-én 2 programunk is lesz a Budapest VII. kerület Károly krt. 3/a. szám alatt található oktatóteremben. 
A délelőtti program 9-13 óra között lesz "Egészségre ítélve" címmel, ahol Dr. Darnói Tibor holisztikus orvos, Dr. Tóth Edit  orvos (prána gyógyítás, theta healing, hypnozis, rezgések diagnosztikus és gyógyító ereje a specializációi, a szentesi kórház gyemekosztályànak vezetője)  és Dr. Vöő Kristóf (többek közt Hagyományos Kínai Orvoslás, Természetgyógyászat a szakterületei, stresszkezelés az egyik fő specializációja) tart nagyon érdekes előadást. Szó lesz arról, hogy a modern orvostudomány vívmányai és az ősi tudományok hogyan segítenek a mai kor különböző betegségeinek megelőzésében, legyőzésében, és természetesen a testi- lelki- szellemi működés közti összefüggésről illetve az érzelmek, psziché és a fizikai állapot kapcsolatáról is. Az előadásokban sokmindenről hallhatnak a résztvevők, mint pélául migrén, vagy a libido csökkenése, az életkedv, vagy a tettvágy hiánya és természetesen ezek okairól, a megelőzés és gyógyítás lehetőségeiről. Külön fogunk foglalkozni a táplálék mint információ, a mikrobiom mint rezgések és a betegség mint ezek tünete kérdésével. Az előadó szakemberek segítségével a délelőtt folyamán megtárgyaljuk azt is, hogy hogyan hat a pszichénkre a mikrobiom, és hogy a gondolkodásunkkal hogyan tudjuk befolyásolni. Ennek a  3x1 órás előadásnak a részvételi díja 5000 Ft.

Majd a délutáni program 14 órakor kezdődik és 18.30 óráig tart "Nagy Lehetőség" címmel. Froyda Ida (sikertréner, előadó), Haszmann Beatrix (pénzügyi stratégia),  és Stumpf Zsuzsa (coach, terapeuta) mesél, mutat utat karrier, anyagi biztonság, elégedett családi környezet, boldog párkapcsolat kérdéseiben. Három olyan hölgy, akik saját szakterületükön nem ismernek lehetetlen kihívást és saját példán keresztül hitelesen tudják gondolataikat, nézeteiket bemutatni, átadni.
Ezen a programon is 5000 Ft a részvételi díj.

- Úgy látom, hogy akik úgy döntenek, hogy  2019.09.21-ét a 3K Központ programjain töltik, igen tartalmas és hasznos előadássorozatnak lehetnek hallgatói, résztvevői.

- Ezt én is így gondolom, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a korábbi programokon résztvevők elégedettek voltak munkánkkal.

-Zsuzsa, köszönöm a beszélgetést és  tovabbi nagyon sok sikert kívánok a 3K Központ munkájához!

- Én is köszönöm, hogy bemutathattam kreatív közösségi központunk munkáját, küldetését, célját. Szeretettel várjuk a programokra a jelentkezőket!

Jelentkezni a programokra az alábbi jelentkezési lapok segítségével lehet:

Hogyan maradjunk fiatalok és egészségesek legtovább című előadására jelentkezés ezen a linken:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfM7Fae79TqH4iPIhk0xzUO5dG6NufN8DAVL6WH0btqsmf2Eg/viewform

Kreatív életmódváltóknak hátrányból előny című 3 szakértőnk összefoglaló előadására jelentkezés ezen a linken:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdW8twpUhogGSReUtTqrlJNCP9O0471xpZerHu02hB8ze31bQ/viewform

süti beállítások módosítása