Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Herczeg Zsolt Újabb Büfik és bukások című könyvét olvastam

2022. szeptember 06. - Antiknapraforgó

Herczeg Zsolt  Újabb Büfik és bukások című könyve 2021-ben jelent meg a Tericum Kiadó gondozásában. (266 oldal. Ára: 3970 Ft) 

Jómagam 2022. augusztusában olvastam, és mondhatom, hogy igen remek olvasásélményt nyújtott számomra. 

Herczeg Zsolt ugyanis kitűnő humorral, számomra végtelenül szimpatikus öniróniával, kendőzetlenül mesél két kisgyermek apukájaként a gyermekvállalásról, gyermeknevelésről, családról, apaságról. Ebben a kötetben a 2018. szeptemberétől 2021. júliusáig tartó időszakról oszt meg történeteket, eseményeket, gondolatokat. Szó esik munkáról, szerelemről, párkapcsolatról, férfiről és nőről, a járvány okozta nehézségekről, rokonokról, és mindenféléről ami egy család életéhez hozzátartozik. Számos, az apasághoz kapcsolódó korábbi és mai "normán", szokáson, fogalmon, berögződésen, mintán, előítéleten elgondolkodhatunk a könyv olvasása közben. 

Herczeg Zsolt a Kisfiáról és a Kislányáról (akik persze gondoskodnak arról, hogy kedves szüleik ne unatkozzanak) olyan szeretettel mesél, ahogyan csakis olyan apa tud mesélni, aki a szó legszebb értelmében, minden értelmében igazi apa. 

Rengeteg mondatot ki lehetne emelni, érdemes lenne idézni a könyvből, de én most csak ezt az egyet idézem, mert úgy érzem, ez az egy mondat nagyon is sokat mond:

 "Mert ha azt akarod, hogy tényleg minden rosszban legyen valami jó, akkor annak a jónak neked magadnak kell lenned néha."

Fergetegesen humoros hangvételű könyv, ami ugyanakkor mégis kellően komoly, és persze megható is egyben. 

Csak ajánlani tudom egyedülállónak, párkapcsolatban élőknek,  családalapítás előtt álló és az abban már nyakig benne lévő nőknek és férfiaknak egyaránt ezt a könyvet. Érdemes elolvasni! 

(Halászné Magyar Márta)

/Kép forrása: saját fotó a könyvről/

img_20220902_192849.jpg

süti beállítások módosítása