Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Baconos- oregánós tészta

2022. október 20. - Antiknapraforgó

Hozzávalók:

500 g száraztészta (én most teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát használtam, de bármilyen jó) 

500 g bacon (apróra kockázva) 

1 fej vöröshagyma (nagyobb) 

3 gerezd fokhagyma

1 kis csokor friss oregánó

2 evőkanál tejföl

só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A bacont megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy kis csokornyi felaprított oregánót. Mikor már majdnem kész, beleteszünk 2 evőkanál tejfölt. A kifőtt tésztához keverjük. Tálalásnál adhatunk még hozzá egy kis tejfölt, díszíthetjük néhány oreganólevéllel. 

(Kép forrása: saját fotó)img_20221020_123719.jpg

süti beállítások módosítása