Hozzávalók:
5 szál sárgarépa (nagy)
1 fej lilahagyma (nagy)
3 cikk fokhagyma
4 db kis tömlős sajt (natúr, lágy)
50 dkg trappista sajt
só, bors
(Ebből a mennyiségből nekem két rúd lett)
Elkészítése:
A sárgarépát apróra reszeljük, a fokhagymát összetörjük, a lilahagymát apróra vágjuk. A tömlős sajtokkal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
A trappista sajtot vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk szorosan egymás mellé (a sütőpapírt előtte nagyon vékonyan vajazhatjuk). Előmelegített sütőbe toljuk. A sajt megolvadásakor kivesszük a sütőből. Annyira hagyjuk kihűlni, hogy feltekerhető legyen. Megkenjuk a sárgarépás krémmel, és feltekerjuk (mintha bejglit tekernénk). Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük néhány órára. Szeletelve találjuk. Önmagában is, hidegtál részeként is, sült húsok mellé is finom.
Jó étvágyat mindenkinek, aki elkészíti!
(Halászné Magyar Márta)
/Saját recept, saját fotók./