Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Sárgarépás krémsajtos sajttekercs

2024. január 07. - Antiknapraforgó

 

Hozzávalók:

5 szál sárgarépa (nagy)

1 fej lilahagyma (nagy) 

3 cikk fokhagyma

4 db kis tömlős sajt (natúr, lágy) 

50 dkg trappista sajt

só, bors

(Ebből a mennyiségből nekem két rúd lett) 

Elkészítése:

A sárgarépát apróra reszeljük, a fokhagymát összetörjük, a lilahagymát apróra vágjuk. A tömlős sajtokkal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. 

A trappista sajtot vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk szorosan egymás mellé (a sütőpapírt előtte nagyon vékonyan vajazhatjuk). Előmelegített sütőbe toljuk. A sajt megolvadásakor kivesszük a sütőből. Annyira hagyjuk kihűlni, hogy feltekerhető legyen. Megkenjuk a sárgarépás krémmel, és feltekerjuk (mintha bejglit tekernénk). Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük néhány órára. Szeletelve találjuk. Önmagában is, hidegtál részeként is, sült húsok mellé is finom. 

Jó étvágyat mindenkinek, aki elkészíti! 

(Halászné Magyar Márta) 

/Saját recept, saját fotók./

img_20240107_130314.jpg

img_20240107_125911.jpgimg_20240107_130538.jpg

süti beállítások módosítása