Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Céklás almakrém (szendvicskrém)

2022. szeptember 30. - Antiknapraforgó

Nagyon egyszerű, kenyérre kenhető, szép színű krémet szoktam készíteni a maradék ceklából amikor gyakorlatilag szinte majdnem kiürült a savanyúságos üveg. Tehát, amikor az ecetes céklát elfogyasztottuk, és az üveg alján már csak 2-3 céklaszelet árválkodik a szép sötétpiros lében, azt nem öntöm ki, hanem összetöröm villával a céklát, majd belereszelek 2-3 almát. Erre a már kissé fonnyadt alma is tökéletesen megfelel. Így, ebben a formában 2-3 napig hűtőben eltartható. Mindig annyit veszek csak ki belőle, amennyit el szeretnénk fogyasztani, és akkor keverek hozzá 1-2 evőkanálnyi majonézt. Ezzel a krémmel megkenem a kenyeret (kiflit, zsemlét, pirítóst). Felvágottal, sonkával, vagy sajttal remek reggeli. Sült húsok mellé is nagyon finom. 

(HMMárta) 

/Kép forrása: saját fotó/

img_20220930_105437.jpg

süti beállítások módosítása