Az Egy cukrászmester meséje egy olyan történetet tár az olvasók elé, amelynek fő eseményei 1909-1910-ben és 1988-ban játszódnak.

1988, Cambridge: Petra a nagyapja hagyatékában rábukkan egy régi fotóra, mely Párizsban készült. A nemrég elhunyt híres történészprofesszor egy mondatot írt a fotó hátuljára: „Bocsáss meg!”. A lányt nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy az általa nagyon szeretett nagypapa valami súlyos titkot rejtegetett a családja elől – valami olyasmit, ami miatt valószínűleg egész életében bűntudata volt. A lány elhatározza, hogy kideríti mi történt sok-sok évvel korábban.

Kiderül, hogy a szálak a Pâtisserie Clermont nevezetű párizsi cukrászdába vezetnek, ugyanis hajdanán ott kapott munkát egy nagyon szegény családból származó vidéki fiú, bizonyos Gui. A fiú beleszeret a dúsgazdag, előkelő tulajdonos egyetlen leányába.

Jeanne és Gui mindent megpróbál megtenni annak érdekében, hogy a társadalmi különbségek ellenére együtt lehessenek. Lerombolhatatlannak tűnő nehézségekbe ütközik,hogy a két fiatal egymáséi lehessen, és úgy látszik, hogy a nehézségek fokozásában valamiféle szerepet játszott Petra nagyapja, Jim.

Mi történhetett, mi okozhatott akkora botrányt, hogy a hajdani nagy és jóhírű párizsi cukrászda bezárásra kényszerült, és eme botrányban milyen szerepe lehetett Jimnek?

Nagyon tetszett, ahogy az írónő ábrázolta a két külön időszakot, az akkori társadalmat és az embereket, az értékrendeket. Ráadásul a cukrászatból mint mesterségből kaphattam egy picike ízelítőt, amitől persze sokszor  éhes lettem, főleg miközben vágyakozva olvastam a fánkocskákról, finomabbnál finomabb krémekről és egyéb cukrászati remekekről szóló leírásokat.


A könyv borítója is meseszép, méltán a történethez, mert bizony maga a történet is csodaszép, méghozzá izgalmasan, érdekesen, szívhezszólóan előadva Laura Madeleine sorai által.

 img_20220208_142559.jpg

(Kép forrása: saját fotó) 

Bővebb ajánló a könyvről erre a linkre kattintva olvasható:

http://ekultura.hu/2021/11/18/laura-madeleine-egy-cukraszmester-meseje

Kedves Olvasó! Amennyiben tetszett a bejegyzésem, kérlek, oszd meg, hogy mások is olvashassák! Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy megosztod valamelyik fotót a blogomról, forrásként jelöld meg a blogomat! Köszönöm!

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod:

https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/