Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Vadas zsemlegombóccal- másképpen, de egyszerűen

2021. december 08. - Antiknapraforgó

Vadast csirkehúsból? Ki hallott már ilyet? Biztos sokan csodálkoznak azon, hogy előfordulhat az, hogy valaki csirkehúsból is készít vadast. Saját receptemet osztom meg. 

Vadas hozzávalói:

1 kg csirkecombfilé

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 egész babérlevél

1 csokor petrezselyemzöld

3 szál sárgarépa

1 szál petrezselyemgyökér

3 evőkanál mustár

3 evőkanál tejföl

1 evőkanál liszt

1 kávéskanál cukor

só és őrölt bors ízlés szerint

kevés étolaj

Elkészítése:

Étolajon kicsit megpirítjuk a csíkokra vágott húst, majd az apróra vágott hagymával összepirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és szintén reszelt petrezselyemgyökeret, a zúzott fokhagymát, az egész babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük amíg a hús puha lesz. Ekkor belekeverjük a mustárt és a cukrot. Amennyiben szükséges, felöntjük kevés hidegvízzel. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, óvatosan belekeverünk apránként a forró mustáros szaftból néhány evőkanálnyit, majd ezt is a húsra öntjük. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, összeforraljuk. 

img_20211208_150014.jpg(Kép forrása: saját fotó) 

Zsemlegombóc hozzávalói:

10 db szikkadt zsemle (vagy szeletelt kenyér) kis kockákra vágva és picit bevizezve

4 tojás

zúzott fokhagyma

só és bors ízlés szerint

apróra vágott vöröshagyma kevés olajon megpirítva és kihűtve

apróra vágott petrezselyemzöld

Összekeverjük a zsemlegombóc hozzávalóit és 20 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálunk. Bő, forró de nem lobogó vízben kifőzzük a gombócokat kb. 20 perc alatt, majd leszűrjük. 

A vadast zsemlegombóccal találjuk, tetszőlegesen díszíthetjük. Én nyers sárgarépakarikákkal díszítve találtam legutóbb. 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása