Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Hangulatjavító sütőtöklekváros kávé

2020. október 25. - Antiknapraforgó

Sütőtöklekváros kávé � ☕ �

Ezt a sütőtöklekvárral ízesített kávét hangulatjavítóként alkottam egy borongós, esős őszi napon, egy amúgy is nehéz, embertpróbáló időszakomban. 

[caption id="attachment_1211" align="aligncenter" width="300"] (Kép forrása: saját fotó)[/caption]

 

Elkészítése:

A hőálló pohár aljára teszünk 2-3 evőkanál házi sütőtöklekvárt.
Erre tejszínt öntünk, majd a forró kávét. Tetejét tejszínhabbal és őrölt fahéjjal, szegfűszeggel díszítjük-ízesítjük. Azonnal elfogyasztjuk � 

Persze, ehhez nem árt, ha van otthon házi sütőtöklekvárunk �

A házi sütőtöklekvárom receptje

Hozzávalók:

1 kilogramm sütőtök
1 darab citrom
2 csomag vaníliáscukor
1 evőkanál őrölt fahéj
300 gramm kristálycukor

Elkészítése:

A sütőtököt szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb. 45-60 percig sütjük, majd egy lábasba kikaparjuk a sütőtökhúst a héjból, és krumplinyomóval áttörjük.

Belecsavarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot és a vaníliáscukrot.
Alacsony hőmérsékleten főzzük, forraljuk folytonos keverés közben pár percig.
Öntsük tiszta befőttes üvegekbe, de hagyjunk egy kis helyet a tetejüknél. Csavarjuk rá szorosan az üvegekre a fedelüket, fordítsuk őket 5 percig fejjel lefelé, majd bugyoláljuk be őket és kihűlésig tartsuk így. Majd mehet a kamrába vagy a hűtőbe. Túl sokáig nem áll el, de egyébként is pár hét alatt elfogy. Finom sütikbe, palacsintákba, kenyérre kenve és persze kávéba is �

süti beállítások módosítása