Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Töklecsó -hisztaminszegény verzió Antiknapraforgó konyhájából

2020. október 01. - Antiknapraforgó

Hozzávalók:

1 db kisebb méretű főzőtök

1 db kisebb cukkini

3 db paprika 

1 db nagy fehérhagyma

2 evőkanál kacsazsír

10-12 db fürjtojás

[caption id="attachment_1183" align="aligncenter" width="300"] Töklecsó (saját fotó)[/caption]

Elkészítése:

A kacsazsírt egy lábasban felolvasztjuk, beletesszük az apróra vágott fehérhagymát, majd tetszés szerintire vágott paprikát. Pár perc múlva a darabolt cukkinit és főzőtököt is hozzáadjuk. Fedő alatt pároljuk, majd a felvert és sózott fürjtojásokat (vagy esetleg tyúktojások sárgáját) ráöntjük, összekeverjük. Mikor elkészült jóízűen fogyasztjuk 

(Paradicsomot nem teszünk ebbe az ételbe! A fotón a saját készítésű töklecsó látható, én piros húsú paprikát is használtam, ezek piroslanak a fotón) 

Aki a hozzávalók közül bármely alapanyagra allergiás vagy rosszul tolerálja, nem fogyaszthatja ezt az ételt! 

süti beállítások módosítása