Mediátormentes illetve hisztaminszegény diétám során néha én is megkívánom a desszertet. Kikísérleteztem ezt a gyorsan elkészíthető, hisztaminszegény gesztenyés zabkását, melyet néhány szem szőlővel ízesítettem illetve díszítettem.
[caption id="attachment_1156" align="aligncenter" width="300"] (Kép forrása: saját fotó)[/caption]Hozzávalók:
- 1 pohár nagyszemű zabpehely
- 2 pohár víz
- 10 dkg natúr gesztenyemassza
- néhány szem szőlő
Elkészítése:
A zabpelyhet keverjük el a vízzel, főzzük meg. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a gesztenyemasszát, díszítsük a szőlővel.
Aki édesebben kedveli és nem tilos számára a méz vagy a cukor, vagy valamilyen más édesítőszer, keverhet hozzá azt is.
Amint elkészült, jó étvággyal fogyasszuk el! �
Aki allergiás bármelyik hozzávalóra, vagy rosszul tolerálja, az sajnos nem fogyaszthatja ezt a desszertet!
Másik, szintén gesztenyés desszert receptje itt:
https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2020/09/11/nagyongesztenyes-kicsitpalacsinta-%f0%9f%98%82-hisztaminszegeny-antiknapraforgo-konyhajabol-%f0%9f%8c%bb/