Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Gesztenyés zabkása szőlővel (hisztaminszegény)

2020. szeptember 23. - Antiknapraforgó

Mediátormentes illetve hisztaminszegény diétám során néha én is megkívánom a desszertet. Kikísérleteztem ezt a gyorsan elkészíthető, hisztaminszegény gesztenyés zabkását, melyet néhány szem szőlővel ízesítettem illetve díszítettem. 

[caption id="attachment_1156" align="aligncenter" width="300"] (Kép forrása: saját fotó)[/caption]

Hozzávalók:

- 1 pohár nagyszemű zabpehely

- 2 pohár víz

- 10 dkg natúr gesztenyemassza

- néhány szem szőlő

Elkészítése:

A zabpelyhet keverjük el a vízzel, főzzük meg. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a gesztenyemasszát, díszítsük a szőlővel. 

Aki édesebben kedveli és nem tilos számára a méz vagy a cukor, vagy valamilyen más édesítőszer,  keverhet hozzá azt is. 

Amint elkészült, jó étvággyal fogyasszuk el! � 

Aki allergiás bármelyik hozzávalóra, vagy rosszul tolerálja, az sajnos nem fogyaszthatja ezt a desszertet! 

Másik, szintén gesztenyés desszert receptje itt:

https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2020/09/11/nagyongesztenyes-kicsitpalacsinta-%f0%9f%98%82-hisztaminszegeny-antiknapraforgo-konyhajabol-%f0%9f%8c%bb/

 

 

 

süti beállítások módosítása