Amikor a hisztaminmentes diéta első, legszigorúbb szakaszán túljutottunk, akkor sem egyszerű a menü összeállítása.
Ezt az ételt hisztaminszegény alapanyagokból készítettem. 2 személynek bőven elegendő. A méréshez 1 dl-es poharat használtam.
[caption id="attachment_1113" align="aligncenter" width="300"] (Saját fotó: rizslisztes sült hús cukkinigömböccel)[/caption]Hozzávalók:
-2 db friss csirkemellfilé
-3 db tojássárgája
-3 dl rizsliszt
-2,5 dl szénsavas ásványvíz
-kacsazsír vagy olívaolaj a sütéshez
-só
-1 db közepes cukkini
-1 cikk fokhagyma összenyomva
Elkészítése:
2 dl rizslisztet elkeverünk 2 db tojássárgájával, pici sóval és az ásványvízzel. A csirkemellszeleteket belemártjuk a keverékbe és azonnal megsütjük a forró zsiradékban.
A megmaradt keverékhez hozzáadunk 1 dl rizslisztet és 1 tojássárgáját, a zúzott fokhagymát, majd belereszeljük a cukkinit. Olivaolajjal vagy kacsazsírral kikent serpenyőbe öntjük, folytonos keverés mellett pirítjuk. Amikor minden része kellően megsült, az egészet egy szűrőbe borítjuk (én zománcozott tésztaszűrőbe borítottam) és jól lecsepegtetjük. (Így gyakorlatilag egy félgömb alakú cukkinis ételt kreáltam, a forma attól függ, milyen alakú szűrőnk van, természetesen a formának nincs jelentősége.)
A gömböcöt tetszőlegesen szeleteljük.
Ennél az ételnél is figyelembe kell venni az egyéni toleranciát, például aki nem jól tolerálja a fokhagymát az hagyja ki az ételből!
Aki bármelyik alapanyagra allergiás a hozzávalók közül, az nem fogyaszthatja ezt az ételt!