Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Sárgalecsó- vagy valami olyasmi

2020. augusztus 28. - Antiknapraforgó

Amikor mediátormentes illetve hisztaminmentes diétára ítélik az embert, és túljut a diéta első, legszigorúbb szakaszán (amikor napokig vagy még hosszabb ideig kizárólag üres főtt burgonyát és főtt rizst fogyaszthatott) és lassan,  fokozatosan, egyenként próbálgathatja visszavezetni az étrendjébe a különféle alapanyagokat, nos a menü összeállítása akkor sem egyszerű. Mit tehet az ember, ha már nagyon enne egy kis lecsót, de tudja, hogy, a hagyományos, igazi magyar lecsó fogyasztása számára még tilos? 

[caption id="attachment_1103" align="aligncenter" width="300"] (Kép forrása: saját fotó)[/caption]

Állítólag a sárgaparadicsom alacsonyabb kockázatú mint a pirosparadicsom a hisztaminszegény diéta szempontjából. Ugyanígy a fehérhagyma jobban tolerálható, mint a vöröshagyma és a lilahagyma. Természetesen az egyéni toleranciát figyelembe kell venni az ételek fogyaszthatósága szempontjából! 

Én most egy "sárgalecsót" készítettem - vagy valami olyasmit 

Saját recept! �

Hozzávalók:

1 db kicsi fehérhagyma

3 db nagyobb sárgaparadicsom

2 db fehér húsú paprika

1 kávéskanál kacsazsír

egy csipet só

Elkészítése:

A kacsazsírt egy serpenyőben felolvasztjuk, ezen az apróra vágott fehérhagymát megfonnyasztjuk. Beletesszük a felaprított paprikát, majd az összevágott sárgaparadicsomot. Összefőzzük, megsózzuk, majd kis hűlés után azonnal fogyasztjuk. 

Nem állítom, hogy ugyanolyan mint a hagyományos, magyar lecsó a jó kis füstölt szalonnával, kolbásszal, virslivel, de néhányan bizony örülünk ha már ilyet legalább ehetünk. Nekem ízlett! 

Aki bármelyik alapanyagra allergiás a fentiek közül, az nem fogyaszthatja ezt az ételt! 

Itt is egy sárgaparadicsomos recept:

https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2020/08/27/sargaparadicsomos-burgonya-%f0%9f%8d%85%f0%9f%a5%94/

 

süti beállítások módosítása