Sárgaparadicsomos burgonya
A sárgaparadicsom állítólag valamivel alacsonyabb hisztamintartalmú mint a piros. Így óvatosan fogyasztható (az egyéni érzékenység figyelembevételével) akkor amikor a szigorú mediátormentes diéta első, legszigorúbb szakaszán túlvagyunk. A szigorú első szakaszban semmilyen paradicsom nem fogyasztható, sem sárga, sem piros! (Aki allergiás rá, annak természetes tilos fogyasztani sárgaparadicsomot!)
[caption id="attachment_1096" align="aligncenter" width="300"] (Kép forrása: saját fotó)[/caption]Hozzávalók:
1 db sárgaparadicsom (közepes méretű)
2 db burgonya (nagyobb méretű)
1 evőkanál olívaolaj
só
Elkészítése:
A burgonyát hasábokra vágjuk, vízben megfőzzük, a főzőlevét leöntjük. Egy wokban (vagy bármilyen serpenyőben) felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, beletesszük a megmosott, összevágott sárgaparadicsomot, majd villával összenyomjuk. Pár percig forraljuk, megsózzuk, majd beleforgatjuk a főtt burgonyát. Kis hűlés után azonnal fogyasztjuk.