Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Füstöltsajtos tavaszi saláta

2020. május 06. - Antiknapraforgó

Köretként de önálló fogásként is jó választás ez a finom füstöltsajtos tavaszi saláta.

[caption id="attachment_999" align="aligncenter" width="300"] (Kép forrása: saját fotó)[/caption]

Hozzávalók:
20 dkg füstöltsajt
2 db kígyóuborka
2 db alma
1 db lilahagyma
2 cikkely fokhagyma
3 dl tejföl
2 dl majonéz
1 db tömlős krémsajt
só, bors
díszítéshez paradicsom (vagy bármilyen zöldség)

Elkészítése:
Majonézt elkeverjük a tejföllel és a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott füstöltsajtot, lilahagymát, almát, kígyóuborkát, fokhagymát beletesszük, alaposan összekeverjük. Egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt paradicsommal vagy bármilyen zöldséggel tetszés szerint díszítjük.

Fasírt, sült húsok, sült kolbász mellé kitűnő köret, de önmagában is finom.

Ez a saláta is nagyon ízletes:

https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/12/14/almas-majonezes-ceklasalata-�/

 

süti beállítások módosítása