Bármilyen ehető virággal elkészithető ez a finomság. Én most orgonát és pitypangot használtam- ezzel a virágkombinációval például illik az asztalra Anyák Napján is :)
(Kép forrása: saját fotó)
Hozzávalók (2 személyre)
25 dkg túró
2 dl tejszín
1 csomag zselatinpor
2 csomag vaníliás cukor
kristálycukor ízlés szerint
4 evőkanál gyümölcslekvár
ehető virágok
Elkészítése
A túrót alaposan áttörjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
A tejszínt elkeverjük a zselatinporral. Én most olyan zselatinport használtam amelyet nem kell sem főzni sem melegíteni, csak alaposan elkeverni a tejszínnel.
(2 kávéskanálnyit meghagytam a porból, mert az kerül majd vízzel elkeverve a kész desszert tetejére)
Beleöntjük a cukros túróba a zselatinos tejszint, habverővel jól átkeverjük.
Hidegvízzel kiöblített üveg tálkák aljára 2-2 evőkanál gyümölcslekvárt simítunk (én most narancslekvárt használtam), erre ráhalmozzuk a túrókrémet.
A desszert tetejét ehető virágokkal díszítjük. �����⚘��
2 kávéskanál zselatinport vízzel jól elkeverünk és ezt öntjük a desszert tetejére.
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük. �
(Kép forrása: saját fotó)
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti! �
Tortarecept itt olvasható:
https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2020/04/30/sziv-alaku-torta-egyszeru-piskotatesztabol-�/