A vendégváró hidegtál egyik színfoltja lehet az aszpikos salátakoszorú. Mutatós és finom :)
(Kép forrása: saját fotó)
Hozzávalók:
20 dkg főtt zöldborsó
20 dkg főtt kukorica
2 dl tejföl
2 dl majonéz
2 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
petrezselyemzöld
1 csomag étkezési zselatin
1 dl víz
ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
Egy tálban elkeverjük a majonézt a tejföllel, belereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és vöröshagymát, petrezselyemzöldet, zöldborsót, csemegekukoricát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Az étkezési zselatint a vízzel elkeverve utasítás szerint elkészítjük (az étkezési zselatin csomagolásán olvasható utasítás szerint), majd a majonézes zöldséghez keverjük. Jó alaposan összekeverjük az egészet.
(Kép forrása: saját fotó)
Kiöblített "koszorú" formába öntjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd egy nagy tányérra vagy tálcára borítjuk, tetszés szerint díszítjük. Éles késsel szeleteljük, tortalapáttal emeljük tányérra a szeleteket.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!
Szintén jól mutat a hidegtálon ez a finom tojás:
https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2020/04/15/tojas-sajtfeszekben-�-antiknapraforgo-konyhajabol-�/