Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Aszpikos salátakoszorú- Antiknapraforgó módra

2020. április 28. - Antiknapraforgó

A vendégváró hidegtál egyik színfoltja lehet az aszpikos salátakoszorú. Mutatós és finom :)

 

img_20210329_080625.jpg

(Kép forrása: saját fotó) 

Hozzávalók:

20 dkg főtt zöldborsó
20 dkg főtt kukorica
2 dl tejföl
2 dl majonéz
2 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 fej vöröshagyma
petrezselyemzöld
1 csomag étkezési zselatin
1 dl víz
ízlés szerint só, bors

Elkészítése:

Egy tálban elkeverjük a majonézt a tejföllel, belereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát és vöröshagymát, petrezselyemzöldet, zöldborsót, csemegekukoricát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Az étkezési zselatint a vízzel elkeverve utasítás szerint elkészítjük (az étkezési zselatin csomagolásán olvasható utasítás szerint), majd a majonézes zöldséghez keverjük. Jó alaposan összekeverjük az egészet.

img_20210329_081118.jpg

(Kép forrása: saját fotó) 

Kiöblített "koszorú" formába öntjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd egy nagy tányérra vagy tálcára borítjuk, tetszés szerint díszítjük. Éles késsel szeleteljük, tortalapáttal emeljük tányérra a szeleteket.

Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!

Szintén jól mutat a hidegtálon ez a finom tojás:

https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2020/04/15/tojas-sajtfeszekben-�-antiknapraforgo-konyhajabol-�/

 

süti beállítások módosítása