Egyszerű, gyorsan elkészithető, laktató eledel a köménymagos sült sonka.
Általában Húsvétra egy kicsit több sonkát vásárolok, mint amennyit az ünnep alatt elfogyasztunk. A maradék sonkát lefagyasztom, mert nagyon "kapóra jön" többféle fogás elkészítéséhez is.
A köménymagos sült sonkához egyszerűen csak bepakoljuk egy tepsibe a megtisztított és tetszőlegesen feldarabolt sárgarépát, burgonyát. Zúzott fokhagymát teszünk rá, majd a sonkaszeleteket.
A tetejére egész köménymagot szórunk. Egy pohár vizet öntünk a tepsibe.
Ízlés szerint sózzuk, bár én nem szoktam, mert általában a sonka elég sósnak bizonyul.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb.egy óra alatt készre sütjük.
Uborkasaláta vagy bármilyen savanyúság illik hozzá.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti.
(Kép forrasa: saját fotó. A bejegyzés eredetileg a Cafeblogon jelent meg, de annak csupán tárhellyé módosulásakor blogom a Blog.hu-ra költözött, ezért a fotók nem mindig az eredeti minőségben láthatóak.)
Maradék húsvéti sonkából készíthető az alábbi egytálétel is:
https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/06/20/nyari-ebed-maradek-husveti-sonkabol/