Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Köménymagos sült sonka

2020. április 19. - Antiknapraforgó

Egyszerű, gyorsan elkészithető, laktató eledel a köménymagos sült sonka.
Általában Húsvétra egy kicsit több sonkát vásárolok, mint amennyit az ünnep alatt elfogyasztunk. A maradék sonkát lefagyasztom, mert nagyon "kapóra jön" többféle fogás elkészítéséhez is.

11-48-22-received_220115835991490-768x432.jpeg


A köménymagos sült sonkához egyszerűen csak bepakoljuk egy tepsibe a megtisztított és tetszőlegesen feldarabolt sárgarépát, burgonyát. Zúzott fokhagymát teszünk rá, majd a sonkaszeleteket.

A tetejére egész köménymagot szórunk. Egy pohár vizet öntünk a tepsibe.

Ízlés szerint sózzuk, bár én nem szoktam, mert általában a sonka elég sósnak bizonyul.

Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb.egy óra alatt készre sütjük.

Uborkasaláta vagy bármilyen savanyúság illik hozzá.

Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti.

(Kép forrasa: saját fotó. A bejegyzés eredetileg a Cafeblogon jelent meg, de annak csupán tárhellyé módosulásakor blogom a Blog.hu-ra költözött, ezért a fotók nem mindig az eredeti minőségben láthatóak.) 

Maradék húsvéti sonkából készíthető az alábbi egytálétel is:

https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/06/20/nyari-ebed-maradek-husveti-sonkabol/

süti beállítások módosítása