Húsvét után, ha maradt néhány főtt tojás, pár perc alatt remek krémet készíthetünk. Vagy "direkt" ezért is érdemes tojást főznünk :)
Többfajta tojáskrémet is készíthetünk, a variációk száma szinte végtelen. Én most az egyik legegyszerűbbet készítettem.
[caption id="attachment_945" align="aligncenter" width="300"]
Hozzávalók egy személyre:
2 db keményre főzött tojás
1 kávéskanál ecetes torma
1-2 evőkanál majonéz
1 pici fej lilahagyma
1 szál vékony zöldhagyma
só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
A főtt tojásokat villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymákat, majonézt, tormát, sót és borsot.
Kenyérre kenve remek reggeli vagy vacsora. Nyers zöldséggekkel fogyasztva meg finomabb. Amennyiben a húsvéti sonkából is maradt néhány szelet, az is kiválóan illik a tojáskrémes kenyérszelet tetejére :)
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti :)
Kenyérre kenhető almás finomság:
https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/10/25/almas-szardiniakrem-���/