Kelkáposztafőzeléket egyszerűen készíthetünk.
Én többféle módon készítettem korábban (hol sima rántással, hol tejjel habarva) de nekem ez az általam "kikísérletezett" kefíres verzió ízlik a leginkább.
Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta (tisztított mennyiség)
500 g burgonya (tisztított mennyiség)
1 mokkáskanál majoranna
1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
néhány gerezd fokhagyma
kevés őrölt feketebors
só
3 dl kefír
étolaj (kb.3 evőkanálnyi)
liszt (kb.3 evőkanálnyi)
őrölt pirospaprika

Elkészítése:
A tisztított, apróra vágott kelkáposztát és a felkockázott burgonyát nagy fazékban, hideg vízben elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a sót, borsot, majorannát, fűszerköményt, zúzott fokhagymát.
Közben az olajból és lisztből világos rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről, kevéske őrölt pirospaprikát szórunk hozzá, folytonos keverés mellett hidegvízzel felöntjük. Mikor a kelkáposzta puhára főtt, folyamatosan keverjük és hozzáöntjük a rántást. Belekeverjük a kefírt, összeforraljuk és már tálalhatjuk is. Fogyaszthatunk hozzá virslit, fasírtot, különböző húsokat (pörkölt, sült, főtt) de önmagában is finom.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!
https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2020/01/31/fank-ahogyan-en-keszitem/