Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Kefíres kelkáposztafőzelék

2020. február 03. - Antiknapraforgó

Kelkáposztafőzeléket egyszerűen készíthetünk.

Én többféle módon készítettem korábban (hol sima rántással, hol tejjel habarva) de nekem ez az általam "kikísérletezett" kefíres verzió ízlik a leginkább.

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta (tisztított mennyiség)
500 g burgonya (tisztított mennyiség)
1 mokkáskanál majoranna
1 mokkáskanál őrölt fűszerkömény
néhány gerezd fokhagyma
kevés őrölt feketebors

3 dl kefír
étolaj (kb.3 evőkanálnyi)
liszt (kb.3 evőkanálnyi)
őrölt pirospaprika

[caption id="attachment_855" align="aligncenter" width="300"] (Kép forrása: saját fotó)[/caption]

Elkészítése:

A tisztított, apróra vágott kelkáposztát és a felkockázott burgonyát nagy fazékban, hideg vízben elkezdjük főzni. Hozzáadjuk a sót, borsot, majorannát, fűszerköményt, zúzott fokhagymát.
Közben az olajból és lisztből világos rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről, kevéske őrölt pirospaprikát szórunk hozzá, folytonos keverés mellett hidegvízzel felöntjük. Mikor a kelkáposzta puhára főtt, folyamatosan keverjük és hozzáöntjük a rántást. Belekeverjük a kefírt, összeforraljuk és már tálalhatjuk is. Fogyaszthatunk hozzá virslit, fasírtot, különböző húsokat (pörkölt, sült, főtt) de önmagában is finom.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!

 

https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2020/01/31/fank-ahogyan-en-keszitem/

süti beállítások módosítása