Az almás-majonézes céklasaláta nemcsak szép színű, hanem finom is. Remekül illik sült húsok mellé. Amennyiben az egyébként finom, hagyományos majonéz-kechup-mustár helyett valami mást szeretnénk virsli mellé fogyasztani, ez a saláta kitűnő választás, akár szilveszterre is.
[caption id="attachment_775" align="aligncenter" width="300"]
Elkészítése nagyon egyszerű. Ráadásul órákkal a vendégek érkezése előtt összeállítható, sőt, jó is, ha az ízeknek van idejük összeérni a fogyasztás előtt.
Hozzávalók:
-ecetes cékla
-majonéz
-alma
-ízlés szerint egy pici cukor, só és őrölt bors
Az ecetes cékláról a levét leöntjük, a céklát kis darabokra vágjuk. Az almákat megmossuk, tetszőleges méretűre daraboljuk (nem kell meghámozni) és hozzáadjuk a céklához. Majonézzel elkeverjük. Ízlés szerint kis sót, borsot, esetleg pici cukrot adunk hozzá. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!
Nagyon finom az almás szardíniakrém is:
https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/10/25/almas-szardiniakrem-���/