Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Gyöngyhagymás-gombás csirkeragu :)

2019. november 18. - Antiknapraforgó

Az ecetes gyöngyhagymát általában savanyúságként fogyasztjuk, valamilyen húsétel mellé. Sokan el sem tudják képzelni, hogy például csirkeragu főzéshez is felhasználható.

A gyöngyhagymás-gombás csirkeragut  saját receptem alapján szoktam készíteni, ízlik a családnak.

[caption id="attachment_703" align="aligncenter" width="150"] (Kép forrása: saját fotó)[/caption]

Kevés olajon apróra vágott vöröshagymát pirítok, melyre rádobom a felkockázott csirkehúst, majd gombát, őrölt borsot, pirospaprikát, zúzott fokhagymát teszek hozzá. Néhány percig főzöm, amíg a gomba levet ereszt. Ekkor hozzáteszem a többi zöldséget: zöldborsót, sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Mikor már minden összetevő puha, a raguba keverek egy kis paradicsompürét, oregánót, kevés bazsalikomot, sót és a lecsepegtetett ecetes gyöngyhagymát. Egyet még forralok rajta. Sült burgonyával vagy rizzsel tálalom.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!

Gombás ételek kedvelőinek javaslom az alábbi receptet is:

https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/10/27/brokkolis-gombamartas/

süti beállítások módosítása