Az ecetes gyöngyhagymát általában savanyúságként fogyasztjuk, valamilyen húsétel mellé. Sokan el sem tudják képzelni, hogy például csirkeragu főzéshez is felhasználható.
A gyöngyhagymás-gombás csirkeragut saját receptem alapján szoktam készíteni, ízlik a családnak.
[caption id="attachment_703" align="aligncenter" width="150"]
Kevés olajon apróra vágott vöröshagymát pirítok, melyre rádobom a felkockázott csirkehúst, majd gombát, őrölt borsot, pirospaprikát, zúzott fokhagymát teszek hozzá. Néhány percig főzöm, amíg a gomba levet ereszt. Ekkor hozzáteszem a többi zöldséget: zöldborsót, sárgarépát, petrezselyemgyökeret. Mikor már minden összetevő puha, a raguba keverek egy kis paradicsompürét, oregánót, kevés bazsalikomot, sót és a lecsepegtetett ecetes gyöngyhagymát. Egyet még forralok rajta. Sült burgonyával vagy rizzsel tálalom.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!
Gombás ételek kedvelőinek javaslom az alábbi receptet is:
https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/10/27/brokkolis-gombamartas/