Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Tárkonyos gombaleves citromosan, zöldborsóval

2019. november 07. - Antiknapraforgó

Különleges ízvilágú, finom levesek kedvelőinek ajánlom a tárkonyos-citromos gombalevest zöldborsóval. 

Hozzávalók:
75 dkg gomba
1 kg vegyes zöldség: sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó
1 citrom leve
1 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál kristálycukor (elhagyható)
tárkony
só, bors
ízlés szerint egyéb fűszer


Elkészítése:
Forrásban lévő vízbe tesszük a tisztított és aprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, gombát, majd a zöldborsót.

Mikor félkész, hozzáadjuk a sót, borsot és esetleg ízlés szerint egyéb fűszert (pl.kevés őrölt pirospaprika, petrezselyemzöld).

A főzés végéhez közeledve beletesszük a cukrot, kakukkfüvet, tárkonyt, majd a legvégén a citromlevet. Egyet forralunk rajta és kész is a levesünk. (Én most vajgaluskával dúsítottam, de kerülhet bele tetszés szerint grízgaluska, levestészta, de ezek nélkül is finom.)

Tálalásnál aki szereti adhat hozzá tejfölt.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti.

[caption id="attachment_669" align="aligncenter" width="150"] (Kép: saját fotó. Tárkonyos-citromos gombaleves zöldborsóval)[/caption]

Gombás ételek kedvelőinek figyelmébe ajánlom az alábbi receptet is:

https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/10/27/brokkolis-gombamartas/

süti beállítások módosítása