Különleges ízvilágú, finom levesek kedvelőinek ajánlom a tárkonyos-citromos gombalevest zöldborsóval.
Hozzávalók:
75 dkg gomba
1 kg vegyes zöldség: sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó
1 citrom leve
1 mokkáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál kristálycukor (elhagyható)
tárkony
só, bors
ízlés szerint egyéb fűszer
Elkészítése:
Forrásban lévő vízbe tesszük a tisztított és aprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, gombát, majd a zöldborsót.
Mikor félkész, hozzáadjuk a sót, borsot és esetleg ízlés szerint egyéb fűszert (pl.kevés őrölt pirospaprika, petrezselyemzöld).
A főzés végéhez közeledve beletesszük a cukrot, kakukkfüvet, tárkonyt, majd a legvégén a citromlevet. Egyet forralunk rajta és kész is a levesünk. (Én most vajgaluskával dúsítottam, de kerülhet bele tetszés szerint grízgaluska, levestészta, de ezek nélkül is finom.)
Tálalásnál aki szereti adhat hozzá tejfölt.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti.
Gombás ételek kedvelőinek figyelmébe ajánlom az alábbi receptet is:
https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/10/27/brokkolis-gombamartas/