A gombás és a brokkolis ételeket is kedveljük. Mivel volt itthon fél kiló gomba (amit ugyebár fel kell használni bizonyos időn belül) és akciósan sikerült nagyon szép friss brokkolit vennem, azon gondolkodtam, milyen fogást készíthetnék úgy, hogy mindkettőt felhasználjam. Az alábbi mártás született az ötletelésemből, és finom lett. Ronda de finom :)
Brokkolis gombamártás
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma (közepes méretű)
500 g brokkoli
500 g gomba
1 db zöldpaprika (piros húsú paprika jól mutat benne)
200 ml főzőtejszín
1 evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
só, bors, őrölt pirospaprika, petrezselyemzöld, zúzott fokhagyma
[caption id="attachment_641" align="aligncenter" width="150"]
Elkészítése:
Az apróra aprított vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és a rózsáira szedett brokkolit, a szeletelt sárgarépát, fehérrépát, zöldpaprikát. Fedő alatt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát. Késhegynyi őrölt pirospaprikát a liszttel és a főzőtejszínnel simára keverünk, hozzáöntjük a párolt zöldségekhez. Apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá, egyet forralunk rajta. Párolt rizzsel vagy főtt tésztával találjuk.
Jó étvágyat mindenkinek aki elkészíti!
Padlizsános fogásokról szóló korábbi írásom itt olvasható:
https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/08/16/foszerepben-a-padlizsan�/