Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Almás szardíniakrém

2019. október 25. - Antiknapraforgó

Az olajoshal igen megosztó: az emberek egy része ki nem állhatja még a "szagát" sem; a másik tábor szerint pedig kifejezetten finom eledel.
Az olajoshalat szívesen fogyasztók többsége azt vallja, hogy citrommal fogyasztva igazi ínyencség.
Azt viszont valószínűleg kevesen tudják, hogy az olajos szardínia kifejezetten finom egy kis almával.
Az almás szardíniakrém elkészítése rendkívül egyszerű és a remek szendvicskrémek egyike. Gyermekkoromban Anyukám többféle szendvicsre való krémet készített, olajoshalasból is volt több verzió.
Az almás variáció hozzávalói:
1 doboz olajoshal (szardínia növényi olajban)
1 nagy savanykás alma
1 kávéskanálnyi vaj vagy margarin

[caption id="attachment_633" align="aligncenter" width="300"] (Kép forrása: saját fotó. Almás szardíniakrém)[/caption]


A szardíniát villával alaposan összetörjük (az olajat sem öntjük le róla), a szinte pépessé reszelt almát és a vajat hozzákeverjük, ízlés szerint kevés őrölt borsot is szórhatunk bele. Miután a hozzávalókat jól összekevertük, kenyérre kenve almaszeletekkel fogyasztjuk.
Jó étvágyat! :)

 

Padlizsánnal készült fogásról szóló korábbi írásom itt olvasható:

https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/08/16/foszerepben-a-padlizsan�/

süti beállítások módosítása