Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Sebektől vérző egészségügy

2019. július 01. - Antiknapraforgó

Semmelweis-nap avagy a magyar egészségügy napja július 1.

Ezen a napon sok egészségügyi dolgozó pihenhet, hisz munkaszüneti nap számukra. Természetesen nem mindegyikük, mivel a folyamatos betegellátást biztosítani kell. E nap környékén számos egészségügyi intézményben ünneplik a dolgozókat, kitüntetéseket adnak át.

Az év többi napja pedig hemzseg a több sebből vérző egészségügyről szóló hírektől. A napokban értesültünk arról a szomorú hírről, hogy egy kiváló érsebész, aki lelkiismeretesen és nagy szaktudással, hónapok óta emberfeletti teljesítményt nyújtva (mivel állítólag súlyos szakorvoshiány volt illetve van az érsebészet területén)  látta el a betegeket, váratlanul elhunyt. A szakemberhiányról, eszközhiányáról folyamatosan hallunk. Milyen gond, probléma, ok van vajon a háttérben? Egy egészségügyi szakember mesélte el, hogy Ő mit gondol erről.

"Milyen világot élünk, hogy az egészségügyben aki lelkiismeretesen dolgozik és emberséges az vagy meghal fiatalon a túlterhelés és stressz miatt, vagy  megrokkan, vagy külföldre távozik, vagy a felettesei ellehetetlenítik, megalázzák, mondvacsinált kifogásokat sorolnak a munkájára?!!

Néhányan még időben észbe kapnak és hátat fordítanak szeretett hivatásuknak. Ezek az emberek nagyon hiányoznak majd a betegeknek, de ez manapság szinte senkit sem érdekel az illetékesek közül.

Már hogyan is érdekelné ilyesmi őket, hisz sajnos a legtöbb vezető pozícióban lelketlen, gonosz, rosszindulatú, hazug, gátlástalan ember ül, olyanok akit én sem a betegellátás közelébe nem engednék, sem vezető beosztást nem bíznék rájuk! Tisztelet a néhány kivételnek, azoknak akik emberséges vezetőik a beosztottaiknak és empatikusak a betegekkel, valamint szakmailag jól felkészültek. Sajnos belőlük kevés van.

S ha a lelkiismeretes, rendes egészségügyi, és szociális szakemberek kihalnak, megrokkannak, külföldre távoznak vagy pályát változtatnak akkor marad a szakmában a sok alkalmatlan, aki nem oda való, és a betegellátás egyre csak romlik és romlik. Sajnos azonban amíg a vezetők többsége a hataloméhes, gonosz, gátlástalan emberek közül kerül ki, addig senki ne várja, hogy bármi is javuljon az egészségügyben és a szociális ellátásban!"  

Mindannyiunk érdeke, hogy emberséges és szakmailag felkészült, megbecsült szakemberek dolgozzanak az egészségügyben, korszerű eszközök álljanak rendelkezésre a betegségek megelőzésére, diagnosztizálására és gyógyítására, megfelelő körülmények közt gyógyulhassanak a betegek. Mikor lesz ez így? 

[caption id="attachment_291" align="alignnone" width="300"] (Kép forrása: saját fotó)[/caption]

süti beállítások módosítása