Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Catherine Anderson Kötelék című regényét olvastam

2024. március 14. - Antiknapraforgó

Catherine Anderson regényeit már korábban megkedveltem, ezért igen megörültem, amikor a Kötelék című kötetet emelhettem le a könyvtári polcról. A Mystic Creek sorozat 7. része ez a regény. Már tudom, hogy a Mystic Creek sorozatba tartozó könyvek önálló regényként olvashatóak, nem fontos pontos sorrendben haladni a kötetek olvasásával. A szereplők, a helyszínek viszont ismerősek a sorozat előzőleg olvasott részeiből. 

Lane, a csinos, fiatal nő úgy érzi, hogy megőrült. Kicsi kora óta furcsa álmok gyötrik, és időnként megszólal egy hang a fejében. Szülei vagyonokat költöttek pszichológiai terápiákra annak érdekében, hogy Lane meggyógyuljon, de úgy tűnik, semmi sem segített. Az utcán egy számára idegen, de az álmaiban már látott férfi megtámadja, és Lane menekülni kényszerül. Jó búvóhelynek ígérkezik számára Mystic Creek, ahol hamarosan munkát is talál. Egy nap azonban a helyi illatszerboltban találkozik egy férfival, aki igen furcsán viselkedik, amikor meglátja a lányt. 

Lane eldönti, hogy felkeres egy helyi pszichológust, aki nem más, mint Jonas Sterling, aki azonos azzal a férfival, akivel az illatszerboltban egymásba botlottak. Eleinte nem indul zökkenőmentesen kettejük kapcsolata, de szép lassan fény derül a titkaikra. 

Jonas szépen kibogozza az összekuszálódott szálakat Lane múltját illetően, és rájön, honnan is származhatnak a lány fejében kéretlenül megszólaló hangok. 

Bár a könyv tudományos magyarázattal nem szolgál, de többször utal az egypetéjű ikrek közötti különleges kapcsolatra irányuló kutatásokra, eredményekre, megállapításokra, feltételezésekre. 

Természetesen a regényben felbukkan a szerelem, a romantika, de ugyanakkor egy már-már inkább krimibe illő történet is kibontakozik az olvasó előtt. 

Szó esik örökbefogadásról, családi problémákról, ikrekről, és sok egyébről. 

Izgalmas, érdekes regény , kellemes kikapcsolódást nyújtott számomra az olvasása. 

/Halászné Magyar Márta/

img_20240314_124021.jpg

 

süti beállítások módosítása