Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Nyári ebéd- maradék húsvéti sonkából :)

2019. június 20. - Antiknapraforgó

Idén ismét kicsit több sonkát vettünk Húsvétra, mint amennyit a család el tudott fogyasztani az ünnepen.

A maradék sonkát és sonka főzőlevet fel szoktam használni bableves, sólet, lencseleves készítéséhez.
Idén valamiért máshogy alakult az ünnepek utáni főzés, így a maradék sonkát betettem a fagyasztóba.

Mostmár viszont eljött az ideje a felhasználásnak.

A választás most a sonkás zöldbabpörköltre esett.
Elkészítése gyors és egyszerű, nem kell sok alapanyag hozzá.

Természetesen nem kell feltétlenül arra várnunk, hogy legyen maradék húsvéti sonka, hisz bármilyen kapható füstölt sonkával elkészithető ez a finom étel.

A sonkán és a zöldbabon kívül hagymára és a pörköltkészítéshez szokásos fűszerekre van szükség. A sóval óvatosan bánjunk, mivel a sonka általában sós, lehet, hogy további só hozzáadása nem is szükséges.


Elkészítése:
A sonkát felkockázzuk, majd ugyanúgy mint húsból szokás, pörköltet készítünk. Pár perccel a sonka után a zöldbabot (ami lehet friss vagy fagyasztott, de akár konzerv) is hozzáadjuk.

Készre főzzük.

Tálalásnál adhatunk hozzá tejfölt.

Friss kenyérrel a legfinomabb, de aki szereti akár önmagában is eheti vagy esetleg rizzsel.

Jó étvágyat! :)

 

[caption id="attachment_275" align="alignnone" width="150"] (Kép forrása: saját)[/caption]

süti beállítások módosítása