Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Kelkáposztás-sokmagvas saláta wokban elkészítve

Maradék húsvéti sonkához tökéletes

2021. április 07. - Antiknapraforgó

Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj

1kisebb fej kelkáposzta

3-4 szál sárgarépa

10 dkg vegyes magkeverék 

1 db kígyóuborka

2 gerezd fokhagyma

só, bors

Elkészítése:

 

A wokot felforrósítjuk 2 evőkanál olívaolajjal. Beleszórjuk a magkeveréket (én most hántolt napraforgómagot, tökmagot, fenyőmagot használtam, de kerülhet bele lenmag és szezámmag is), kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a már előzőleg tisztított és tetszőleges nagyságúra vágott kelkáposztát és a reszelt sárgarépát, a gyalult kígyóuborkát. Pár pillanat alatt összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és már le is vesszük a tűzről. Tetszőleges öntettel de akár öntet nélkül is tálalhatjuk. Füstölt sonka mellé nagyon finom, pláne, ha főtt tojás is akad hozzá. Én most mézes mustárral és majonézzel fogyasztottam. 

img_20210407_133315.jpg

süti beállítások módosítása