Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Mitől, kitől kell(ene) megmenteni a Földet?

2019. augusztus 25. - Antiknapraforgó

Sajnálatos, szomorú, elkeserítő környezetpusztulás folyik. Vagyis inkább: környezetpusztítást folytatunk, mi, emberek! A Föld pedig tiltakozik ez ellen. Tiltakozik ahogy tud.

A híradások rengeteg környezeti katasztrófával kapcsolatos eseményről tudósítanak bennünket. Vajon mi minden van, zajlik amikről nem is tudunk? Amik kimaradnak a hírekből.

A természettudósok, környezetvédők már egy ideje ébresztőt fújtak, de úgy tűnik, hogy sajnos hiába. 

Néhány ember, néhány közösség teszi amit tud, ami tőle telik: igyekszik környezettudatosan élni, törekszik valamiféle fenntartható környezetkímélő életmódra. Ez azonban úgy tűnik, hogy kevés. Olyan pusztítást végzett az emberiség a környezetszennyezéssel, túlfogyasztással, és még ki tudja mi mindennel, hogy most az egyes ember nem győzi kapkodni a fejét, és elborzad amikor például az Amazonas lángoló erdőiről szóló tudósításokat látja, hallja. Mindemellett pedig vár az ember arra, hogy a döntéshozók, illetékesek tegyenek megfelelő lépéseket a környezetvédelem érdekében. Azonban amíg a túlfogyasztásra ösztönző reklámokat ontják felénk az igencsak profitorientált ilyen-olyan "valakik" addig tulajdonképpen mire is számítsunk?

Több cikket, véleményt olvastam a témával kapcsolatban és van néhány amelyik szerintem igen figyelemreméltó.

Ma például ez a kemény, szókimondó de szerintem sok-sok igazságot tartalmazó, Kardos Gábor tollából született írás ragadta meg a figyelmemet: 

http://azonnali.hu/cikk/20190718_ezt-kene-tenni-a-vilagvegetol-rettego-rinyalas-helyett-kardos-gabor

Egy rövid, de nagyon is lényeges idézet a véleményéből: "Nincsenek „környezeti problémák”, mert mindegyik mögött egyéni és közösségi felelőtlenségeink sokasága áll, így kizárólag a felelőtlenség vezetett oda, ahol most tartunk."

Halljuk meg hát végre amit a Föld kiált felénk: ÉBRESZTŐ!!!

(Kép forrása: saját fotó)

süti beállítások módosítása