Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Karen Swan Karácsony a TIFFANYNÁL című könyvét olvastam

2023. december 02. - Antiknapraforgó

Karen Swan regényeit mindig szívesen olvasom. Most sem okozott csalódást. 

A Karácsony a TIFFANYNÁL főszereplője Cassie, aki férjével Skócia vidéki részén él. Amikor házassága válságba kerül, Cassie sorban meglátogatja három legjobb barátnőjét. Az a megállapodás születik köztük, hogy Cassie néhány hónapot tölt mindegyiküknél. Így jut el Párizsba, Londonba és New Yorkba. Mindhárom város sok új élményt, ingert tartogat számára. Miközben Cassie megismeri a különböző városokat és az ott lakó embereket, egyre többet tud meg saját magáról is, és új barátságok is születnek. Természetesen, mi, olvasók is bepillantást nyerhetünk a történet olvasása közben a három városba. 

Vajon rátalál- e Cassie az igazi önmagára, tisztázódik-e, hogy tulajdonképpen mit akar, mit szeretne kezdeni az életével? Önmaga, és saját útja keresése közben aztán persze arra is rádöbben, hogy tíz éven keresztül nem ott kereste az igaz szerelmet, ahol az mindig is ott volt már nagyon régóta. 

Most is nagyon tetszett a karakterábrázolás, a helyszínek részletes bemutatása, a történet izgalmassága. Engem személy szerint kevésbé kötöttek le a divatmárkákról szóló részek, kicsit túl soknak találtam azt, hogy a szerző nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy egyes szereplők milyen márkájú órát, táskát, ruhát viselnek. A mű címe valószínűleg sokaknak azt sugallja, hogy a regény egy karácsonyi történetet dolgoz fel. Az az igazság, hogy a címmel ellentétben, ez nem kifejezetten karácsonyi történet, habár vannak benne karácsonyhoz kötődő részek, helyszínek, események, tárgyak, pillanatok. Összességében egy izgalmas, elgondolkodtató, kellemes kikapcsolódást nyújtó, jól felépített történetet tárt ismét elém Karen Swan, szerethető szereplőkkel. 

(Halászné Magyar Márta) 

Kép forrása: saját fotó a könyvről. 

img_20231106_134603.jpg

süti beállítások módosítása