Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Katie Fforde: Tökéletes esküvő című könyvét olvastam

2022. március 23. - Antiknapraforgó

Katie Fforde: Tökéletes esküvő

Kiadó: Libri Kiadó-Fordító: Molnár Júlia Dóra (2016)-Kategória: szépirodalom-Oldalszám: 530-Ára: 3999 Ft

Meseszép vidéki falu aprócska temploma, finoman elegáns menyasszonyi ruha, gyönyörű virágok, meghitt hangulat, finom ételek és italok, fess vőlegény, határtalan szerelem, költséghatékony módon megszervezett tökéletes esküvő. Melyik lány ne álmodna ilyen esküvőről? Rendben, lehet, hogy nem mindenki, de azért a legtöbb eladósorban lévő lány álmaiban minden bizonnyal előfordul ilyen idilli kép.

A regény főszereplői: Beth, Rachel és Lindy. Közülük egyedül Lindy él régóta Chippingfordban, a másik két fiatal nő nemrég költözött oda. Beth a testvére esküvőjét próbálja megszervezni, amikor megismerkedik egymással a regény három főszereplője.

Tulajdonképpen mindannyian válaszúthoz érkeztek az életükben, és talán már készen állnak arra, hogy végre azt tegyék, amit a szívük diktál. Mindenesetre, ha még nem lennének erre elszánva, úgy tűnik, most a sors rákényszeríti őket fontos döntések meghozatalára.

Rájönnek, hogy nagyon jól tudnának együtt dolgozni és így együtt indítják el álmaik vállalkozását: hamisíthatatlanul stílusos vidéki esküvők szervezését, méghozzá a lehető leginkább költséghatékony módon. Persze nem csupán a munkára korlátozódik a három nő szövetsége, hanem barátság szövődik közöttük.

Lindy igyekszik jó anyaként nevelni a két kisfiát, és habár szülei és nagymamája sok segítséget nyújt ebben, mégiscsak akadnak az egyedülálló anyukának ezzel kapcsolatos gondjai, megoldandó feladatai, dilemmái.

Rachel elvált nőként, mégpedig „kóros rendmániától szenvedve” próbálja életét megfelelően evezni a kihívások tengerében.

Beth a korábbi szerelmi csalódások után fenntartásokkal fogadja az irányában próbálkozó ifjak hódítási kísérleteit.

Természetesen a történet során mindhármukról kiderül, hogy sokkal jobban értenek a vidéki esküvők megszervezéséhez, mint ahogyan azt korábban gondolták, pláne így együtt, hiszen remekül kiegészítik egymást.

Míg egyikükről kiderül, hogy igenis tud tortát díszíteni, a másikukról pedig az, hogy régi esküvői és egyéb ruhákat képes csinos menyasszonyi ruhává varázsolni, mindhármukra rátalál a szerelem, még ha néhol kissé kanyargós kerülőutakon jön is el. Végül persze Beth testvérének az esküvője is rendben lezajlik, még ha nem is az eredeti tervek szerint.

Katie Fforde Tökéletes esküvő című regénye kellemes kikapcsolódást nyújtott számomra, még ha picit talán „bő lére” eresztette is a szerző a történetet. Szerethető főszereplők, sármos és igen vonzó (néhol első ránézésre kevésbé vonzó) tulajdonságokkal bíró mellékszereplők akik a lányok életében főszereplőkké lépnek elő a mű végére, esküvőszervezés tortákkal és virágokkal, bimbózó szerelmekkel. Kell ennél több egy könnyed, kellemes kiakapcsolódást nyújtó olvasásélményhez? Számomra betöltötte ez a regény azt a szerepet, amit vártam tőle, nem bántam meg, hogy elolvastam.

Antiknapraforgó

(Halászné Magyar Márta) 

img_20220321_143950.jpg

 (Kép forrása: saját fotó)

 

Kedves Olvasó! Amennyiben tetszett a bejegyzésem, kérlek, oszd meg, hogy mások is olvashassák! Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy megosztod valamelyik fotót a blogomról, forrásként jelöld meg a blogomat! Köszönöm!

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod:

https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

 

süti beállítások módosítása