Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Jill Mansell: Ezen múlik minden? című könyvét olvastam

2022. február 12. - Antiknapraforgó

Az Ezen múlik minden? főszereplője Essie, egy csinos fiatal lány. Jó munkája van, és boldog kapcsolatban él Paullal, a jóképű, gazdag fiatalemberrel. Legalábbis úgy tűnik, hogy ez a helyzet. Aztán egy „véletlen baleset” történik Essie laptopja körül, melynek eredményeképp egy email nem csupán ott landol, ahová azt a lány szánta.. A lány egy csapásra elveszti munkáját, lakhatását és Pault. A kezdeti kétségbeesés után azonban gyorsan erőt vesz magán, elindul lakást és új munkahelyet keresni.

Új ismeretségek, barátságok szövődnek, és a szerelem is rátalál. Persze nem megy ez zökkenőmentesen, adódnak félreértések, buktatók, kitérők.

Jill Mansell a kkellemes történetbe most is becsempészett komoly témákat: alkoholizmus, lelkiismeret-furdalás, megbocsátás, betegség, baleset, halál.

Nagyon tetszett ebben a regényben is, hogy az írónő a mellékszereplőknek ugyanúgy (fiataloknak és idősebbeknek egyaránt) nagy figyelmet szentel. Különleges, érdekes karakterek szerepelnek ezúttal is, a legtöbbjük igen kedves és szerethető, és sokukat szinte olyannyira megismerhetjük, mint magát a főszereplőt. Kifejezetten szimpatikus számomra, hogy e regényben nagy hangsúlyt kap a másokon való segítés, az önzetlenség, a jótékonykodás is.

Persze, elgondolkodhat e mű kapcsán is néhány dolgon az olvasó. 

Vajon a való életben hányszor fordul elő az, hogy amikor valakinek romokba dől az addigi élete, rövid időn belül talál pontosan kedvére való új munkát, kitűnő lakást, igaz barátokat és szerelmet?

A regény egészét tekintve nem csalódtam: kellemes kikapcsolódást nyújtott, szórakoztató, valamint elgondolkodtatott néhány dologról. Pontosan annyira romantikus szerintem, ami még nem „csöpögős”: összességében egy pozitív kimenetelű történet, amely szép kerek egészet alkot.

Bővebb ajánló itt olvasható:

http://ekultura.hu/2021/03/27/jill-mansell-ezen-mulik-minden

 

img_20220210_080236.jpg

(Kép forrása: saját fotó) 

Kedves Olvasó! Amennyiben tetszett a bejegyzésem, kérlek, oszd meg, hogy mások is olvashassák! Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy megosztod valamelyik fotót a blogomról, forrásként jelöld meg a blogomat! Köszönöm!

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod: https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

 

süti beállítások módosítása