Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Catherine Anderson: Áfonyás-part című könyvét olvastam

2022. február 06. - Antiknapraforgó

A történet Mystic Creekben játszódik.

img_20220205_093806.jpg

(Kép forrása: saját fotó) 

Wyatt Fitzgerald jóképű, születése óta siket férfi, aki egy marhatenyészetnél birtokvezető. Erin a marhatenyészet tulajdonosának csinos unokahúga, aki seriffhelyettesként dolgozik. Vonzódnak egymáshoz, mégis úgy érzi a nő, hogy a férfi valamiért direkt távol tartja magát tőle, és nem érti, hogy mi lehet ennek az oka. Nyomozásba kezd a férfi múltját illetően, mert meggyőződése, hogy Wyatt valamit eltitkol előle. Ugyanakkor a nő is hordoz magában valamiféle "lelki sebet".

A nő a seriffhelyettesi munkáját egyre kiábrándítóbbnak találja, és elhatározza, hogy a továbbiakban a nagybátyja marhatenyészetében szeretne dolgozni. Wyatt így hirtelenjében Erin főnökévé válik, ami cseppet sincs a cowboy ínyére, hisz tudatosan igyekszik magát távol tartani a számára nagyon is vonzó nőtől.

Bár korábban Erin nem foglalkozott állatokkal, mégis kiderül, hogy nagyon is jól bánik velük, így Wyatt rábíz egy nagyon problémás lovat, remélve azt, hogy a lovasterápia a lónak is és a nőnek is gyógyulást hozhat.

Erin és Wyatt barátsága és munkakapcsolata egyre közelebb hozza őket egymáshoz, ennek ellenére próbálják szigorúan a „csak barátok” elvhez tartani magukat továbbra is. Mígnem a marhatenyészet tulajdonosa kizárólag kettejükre bízza egy bizonyos ideiglenes tábor „felépítését” az Áfonyás-part nevű meseszép helyen...

Catherine Anderson nagyon jól bemutatja Wyatt személyén keresztül, hogy egy veleszületetten siket férfinak milyen nehézségei, problémái adódhatnak a társkeresés során, illetve, hogy milyen küzdelmekkel teli utat járt be a siketsége miatt, majd hogyan fogadhatja el a fogyatékosságát úgy, hogy akár jobbá váljon azáltal.

A történet olvasása közben bepillantást nyerhetünk egy siket férfi és egy, az apja által fiúként nevelt fiatal nő életébe. Azt gondoltam, mikor elkezdtem olvasni e regényt, hogy ez egy tipikusan nőknek szóló könyv. Most, hogy már elolvastam, úgy gondolom, hogy nőknek, férfiaknak, siketeknek és hallóknak egyaránt tanulságos, elgondolkodtató lehet ez a történet, amely ugyanakkor kellemes kikapcsolódást is nyújt. Felnőtt olvasóknak ajánlom.

Antiknapraforgó (HMM)

Bővebb ajánló a könyvről erre a linkre kattintva olvasható:

http://ekultura.hu/2021/08/25/catherine-anderson-afonyas-part

Sorozat: Romantikus regények 

Kiadó / forgalmazó: General Press Kiadó

Kiadás éve: 2021

Fordító: Fügedi Tímea

Kategória: romantikus

Eredeti cím: Huckleberry Lake

Ár: 4290 Ft

Oldalszám: 418

Kedves Olvasó! Amennyiben tetszett a bejegyzésem, kérlek, oszd meg, hogy mások is olvashassák! Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy megosztod valamelyik fotót a blogomról, forrásként jelöld meg a blogomat! Köszönöm!

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod:

https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

 
süti beállítások módosítása