Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Katie Fforde: Szerelmes levelek című könyvét olvastam

2022. január 31. - Antiknapraforgó

A regény főszereplője Laura Horsley. A könyvek szerelmese, odavan az irodalomért. Habár nem keres túl sokat, munkájával mégis elégedett, örömmel dolgozik egy könyvesboltban. Kiderül, hogy az üzlet nemsokára bezár. Laura búcsúpartit rendez az olvasóklub és a törzsvásárlók számára, ahová betéved egy idősebb nő, akiről kiderül, hogy irodalmi ügynök. A nő munkát ajánl Laurának: Somerbyben kellene megszereveznie egy irodalmi fesztivált.

img_20220131_104436.jpg

 (Kép forrása: saját fotó) 

Laura elvállalja, de nem várt nehézséggel találja szemben magát. Ugyanis a legfőbb szponzor csak akkor hajlandó a támogatást megadni, ha kedvenc írója egy bizonyos Dermot Flynn is ott lesz. Laura nagy kedvence az író, aki az ír széppróza fenegyereke, de némelyek csak "ír vademberként" emlegetik. Kétségtelen, hogy e jelzőknek van némi alapja. Az író fiatalon két nagyon sikeres könyvet írt, de azóta nem vállal sehol szereplést. Dermot azt állítja az ügynökének, hogy dolgozik egy nagy volumenű művön, de többen azt gyanítják, hogy alkotói válságba került. Nőcsábász, iszákos, öntörvényű embernek ismerik. 

Laura feladata kideríteni az igazságot és kirobbantani a férfit az önkéntes elzártságából.

A lány igyekszik a feladatra koncentrálni, és eltitkolni mások elől, hogy már jóideje plátói szerelmet táplál a férfi iránt. 

„ Vajon az erős fizikai vonzalmat, szimpátiával és némi rögeszmével kombinálva, szerelemnek lehet nevezni?” (209. oldal)

„ De miért kellene szégyellni, ha az ember szeret valakit? A szeretet egy szép, felemelő érzés, ami előreviszi a világot, ezt mindenki tudta. Ahogy azt is, még a nyomorult, tapasztalatlan Laura Horsley is, hogy nem árt, ha az ember ezt nem mutatja ki, legalábbis addig, amíg valamennyire nem viszonozzák.” (312. oldal)

Kiderül, hogy a férfi nem zárkózik el a fesztivál elől, de feltételhez köti a részvételét.

Tetszett a sok "kulisszatitok" amit a fesztivál megszervezésével kapcsolatban megtudtam a regényből. Jó volt olvasni az ötletelésről, a szervezés lépéseiről, szinte érezhető volt a lelkesedés mellyel Laura és társai belevetették magukat a fesztivál létrehozásának munkálataiba. Nekem kicsit furcsa volt Laura részéről a hol plátói, hol valós szerelemként megélt érzése Dermot felé, és időnként úgy tűnt, hogy ő  maga sem tudja igazán, hogy mit akar, vagy ha tudta is, akkor elég sokat nyüglődött. A férfi viselkedése is fura volt, hol azt éreztem, hogy tényleg egy "ír vadember", hol pedig romantikus és kedves volt. 

Összességében kellemes kikapcsolódást nyújtó olvasmánynak bizonyult számomra Katie Fforde Szerelmes levelek című regénye. Arra azonban még a regény végére sem jöttem rá, hogy miért pont Szerelmes levelek a címe, mert bizony a tartalomnak nemigen van köze ehhez a címhez szerintem.

 

Kedves Olvasó! Amennyiben tetszett a bejegyzésem, kérlek, oszd meg, hogy mások is olvashassák! Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy megosztod valamelyik fotót a blogomról, forrásként jelöld meg a blogomat! Köszönöm!

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod:

https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

süti beállítások módosítása