Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Karen Swan: Római kalandok című könyvét olvastam

2021. december 03. - Antiknapraforgó

Karen Swan Karácsonyi parti című könyvét olvastam korábban. Már akkor teljesen lenyűgözött a szerző stílusa.El is döntöttem, hogy elolvasom a többi olyan könyvét is, amelyek megjelentek már magyarul.

A Római kalandok főszereplője két nő. Egyikük idős és gazdag, míg másikuk fiatal és szerény körülmények közt él.

Egy furcsa eset kapcsán találkozik először a két nő: Francesca a kukában talál egy méregdrága táskát, melyről kiderül, hogy Elenáé – és a lány visszajuttatja azt az idős hölgynek. Szimpatikusak egymásnak és mivel Elena életrajzírót keres, Cesca pedig pont akkoriban elveszít a munkáját, ezért megállapodnak abban, hogy régi fotók és Elena elbeszélése alapján a lány írja meg Elena memoárját.

img_20211203_121811.jpg

(Kép forrása: saját fotó) 

Azonban nem is olyan egyszerű hitelesen megírni azt a bizonyos memoárt. Ugyanis Cesca rájön, hogy a valóságban nem egészen úgy történt minden, ahogyan azt Elena elmeséli neki. Sőt, az az igazság, hogy még csak nem is úgy történt minden, ahogyan azt Elena saját maga gondolja illetve tudni véli....

Karen Swan kifejezetten szórakoztató, érdekes, olvasmányos, fordulatokkal teli, meglepetésekben bővelkedő regényt alkotott, melyet nagy érdeklődéssel olvastam.

Bővebb ajánló a könyvről itt olvasható:

http://ekultura.hu/2021/12/02/karen-swan-romai-kalandok

süti beállítások módosítása