Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Karen Swan: Karácsonyi parti című könyvét olvastam

2021. november 28. - Antiknapraforgó

A Lorne lányok a regény főszereplői: Ottie, Pip és Willow. Három különböző temperamentumú, már felnőtt lány. Mindegyikük  szeretetreméltó, igazi egyéniség, jó és rossz tulajdonságokkal, hibákkal és erényekkel, mint általában az emberek legtöbbje. Mindhárman a család tulajdonában lévő kastélyban töltötték gyermekkorukat. Apjuk,  az utolsó ír lovag életének  ötvenes éveiben hirtelen meghal, fiú utód hiányában pedig az ősi cím vele együtt száll a sírba, végrendeletének megfelelően részesülnek lányai az örökségből. Hatalmas a meglepetés, amikor kiderül, hogy a kastélyt a legfiatalabb lány, Willow örökli, pláne, mivel ő az egyetlen, aki évekkel korábban hátat fordított a családi birtoknak, amikor hirtelen és minden magyarázat nélkül Dublinba költözött.

Innentől pedig elindul a találgatás, hogy miért Willow kapta a kastélyt és mihez kezd a nem problémamentes kastéllyal.

Természetesen nem maradhatnak ki a történetből a lányok életében felbukkanó férfiak sem, sőt, igen jelentős szerep jut mindegyiküknek. A történet végén a kastély ad otthont egy fényűző karácsonyi partynak, melyet a titokzatos és igen jóképű Connor Shaye, a kastény leendő tulajdonosa rendez: neki házavató, a három testvérnek búcsúbuli. Vagy mégsem?

 img_20211125_141259.jpg

 (Kép forrása: saját fotó) 

 

Lebilincselő, izgalmas, váratlan fordulatokban gazdag, kalandos, nagyon érdekes olvasmánynak bizonyult számomra ez a regény. Akár télen vagy akár nyáron, de a műfaj kedvelőinek szerintem mindenképpen érdemes elolvasni. Aki pedig karácsony előtt kifejezetten olyan olvasmányt keres, melyben sok hó, téli táj és a karácsonyra készülődés is helyet kapott a lebilincselő történetben, bátran válassza ezt a regényt! 

Bővebb ajánló itt olvasható:

http://ekultura.hu/2021/08/18/karen-swan-karacsonyi-parti

 

süti beállítások módosítása