Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Takáts Lilla: Jutalomjáték című könyvét olvastam

2021. november 09. - Antiknapraforgó

 

 

Zsuzsit a könyv elején még diáklányként ismerhetjük meg. Kamaszos álmodozásainak sora tárul szemünk elé, és egy amolyan "első szerelem" melynek másik főszereplője Gergő.

 

img_20211108_183505.jpg

(Kép forrása: saját fotó) 

Évtizedek eseményeibe nyerünk bepillantást a könyv további részében: bizonyos időszakokat részletesebben, míg más életszakaszokat kevésbé részletesen ismerhetünk meg. 

Habár Zsuzsi és Gergő útja szétválik, némelyik  kanyarban időnként felbukkannak egymás életében. Milyen következményekkel jár ez az érdekes kapcsolat?

Vajon tényleg olyan Gergő, amilyennek Zsuzsi látja? Létezik az a szerelem, vagy csak egy tinikorból megmaradt illúzió? Gergő is ugyanúgy látja azt az érzelmet? Melyikük szenvedte meg jobban a tinikori szerelem huzavonáját, ki vert át kit, ki volt őszinte és ki nem, ki bántotta meg a másikat és mennyire? Melyikükben milyen nyomot hagyott a korábbi szárnypróbálgatás?

Sokszor láttam Zsuzsit olyan helyzetekben hihetetlenül erősnek, amikor szerintem a legtöbb nő már romokban hevert volna, és sokszor éreztem elégedetlennek, amikor sok nő hálás és elégedett lett volna. Volt higgadt és forrófejű, mértékletes és telhetetlen, kedves és undok, engedékeny és igazságtalan, kétségbeesett és bizakodó, beletörődő és harcoló, elhatározásaiban megrendíthetetlen és néha következetlen. Egyszóval: emberi.

A végén egymásra talál-e a két egykori szerelmes? A könyvből kiderül.

Részletesebb ajánló az alábbi linkre kattintva olvasható:

http://ekultura.hu/2021/04/08/takats-lilla-jutalomjatek-utra-kelsz-ha-szolit-a-mult

süti beállítások módosítása