Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Ismét egy remek könyvet olvastam! Kate Hewitt: A lányomért bármit

2021. augusztus 06. - Antiknapraforgó

img_20210806_132139.jpg

Milly és Anna kiskoruk óta legjobb barátnői egymásnak.

Millyt kiskorában a szülei örökbefogadták. Eldöntötte, hogy nagy családot szeretne, de legalábbis 1 vagy 2 gyermeket mindenképpen. Azonban kiderül, hogy egy bizonyos egészségi probléma miatt nem tud teherbe esni.  A férje Matt és Milly eldöntik, hogy a lombikprogramot választják.

Anna felajánlja, hogy petesejtet adományoz nekik a lombikprogramhoz, és Matt bátyja, Jack vállalja a spermadonor szerepét. Ez az egyébként szép felajánlás azonban több, nemkívánatos dolgot is generál a szereplők életében.

Aztán megszületik a nagyon várt gyermek. Sajnos néhány év múlva a kislány furcsa és ijesztő tüneteket kezd mutatni.  A vizsgálatok eredményei alapján Alice fölött megsemmisítő diagnózist mondanak az orvosok. Az olvasó pedig ekkor döbben rá, hogy mindaz a sok, egyenként is igen megrázó dolog, amit eddig olvasott A lányomért bármit című könyvben, habár mind jelentős és fontos, mély érzelmi töltettel bíró volt, most aztán tényleg eltörpül ahhoz a megpróbáltatáshoz képest, ami vár a kislányra és minden szerettére.

 

Hőn áhított gyermekáldás, meddőség, örökbefogadás, nem várt terhesség, abortusz, munkahelyi szexuális zaklatás, petesejt-adományozás és annak mindenféle háttere (érzelmi, jogi, etikai), szülés utáni depresszió, barátság, család, betegségek, párkapcsolat, testvéri kötelék, súlyosan beteg gyermek, halál, szerettek elvesztése, harag, megbántás és megbocsátás – ezek mind szerepelnek ebben a regényben, és persze még sok más is.

Nehéz döntésekkel, küzdelmekkel teli, szívfacsaró történetet tárt elém Kate Hewitt, amely történet igazából a veszteségekről, a reményről és a szeretetről szól.

Részletesebb könyvajánló itt olvasható.

http://ekultura.hu/2021/07/29/kate-hewitt-a-lanyomert-barmit

 

(Kép forrása: saját fotó)

 

süti beállítások módosítása