Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Ismét egy remek könyvet olvastam

2019. október 10. - Antiknapraforgó

A regény főszereplője Lucy, aki a 30. születésnapja előtt megkapja a választ arra a kérdésre, hogy mi történik az emberrel, ha nem veszi komolyan a saját életét.

"Élete" egyszercsak bekopogtat hozzá, mégpedig egy, akkor még igen szakadt, kellemetlen külsejű idegen férfi képében. Attól a perctől kezdve pedig levakarhatatlanul, állandóan Lucy nyomában van. "Élete" szembesíti a fiatal nőt sokmindennel, olyan dolgokkal amiket nem volt hajlandó észrevenni, főleg a "nagy szerelmével" való szakítás óta, amióta tulajdonképpen megszűnt létezni, szinte csak vegetál.

A faramuci helyzet, hogy a lányt mindenhová követi az "Élete" rengeteg mókás helyzetet, vicces szituációt szül. Egész egyszerűen nem hagyja békén Lucyt az "Élete" mindaddig amíg végre újra hajlandó élni a lány: fokozatosan észreveszi a szerettei, családtagjai szerepét a saját életében és végre visszatalál hozzájuk; megérti, hogy mi az ami fontos és a fejlődését szolgálja és mi az ami nem; és rájön arra is, hogy mi az igaz szerelem és azt kivel élheti meg igazán.

Ez a regény szórakoztatóan mutatja be azt, hogy ne hagyjuk elsuhanni magunk mellett a saját életünket, hogy merjünk igazán élni, önmagunkat felvállalva- minden erényünkkel és hibánkkal együtt, és azt, hogy sohasem késő újrakezdeni.

Számomra ez a regény mese és valóság, tanulsággal és sok humorral fűszerezve. No és persze az olvasása közben felmerül bennem a kérdés: Amennyiben a saját életem emberi testet öltve a nyomomba szegődne, vajon milyen személy lenne? Valószínűleg minden olvasó elgondolkodik azon, hogy az ő "Élete" milyen ember képében jelenne meg és szegődne a nyomába. Kellemes külsejű, remek beszélgetőpartner, vagy egy kellemetlen, megfáradt, szürke alak? A lényeg pedig az, hogy mit mutatna meg, mire tanítana, és milyen változások születnének az életünkben a tanításai, a lényegre való finom rámutatásai, megvilágításai által.

Néhány hónappal ezelőtt (2018-ban) volt alkalmam személyesen találkozni a szerzővel, amikor a Lantmadár című könyve jelent meg Magyarországon. Most pedig a "Nyomomban az Életem" című regényét olvasva ismét bebizonyosodott számomra, hogy Cecília Ahern igazán szórakoztatóan tud bemutatni komoly témákat is. 

[caption id="attachment_585" align="alignnone" width="150"] (Kép forrása: saját fotó)[/caption]

Az alábbi könyvet is ajánlom mindenki figyelmébe, aki szívesen olvas mese és valóság keverékéből álló, tanulságos és egyben  szórakoztató regényeket: 

https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/08/20/megint-olvastam-egy-jo-konyvet-galgoczi-dora-valaszok-haza-�/

 

süti beállítások módosítása