Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Jill Mansell: ne mondd, hogy vége! című regényét olvastam

2022. december 14. - Antiknapraforgó

Jill  Mansell regényei már korábban bebizonyították számomra, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtó, szórakoztató művek. Most pont egy ilyen, könnyedebb, de mégis tartalmas olvasmányra vágytam, így a  ne mondd, hogy vége! című (igen, így, kis kezdőbetűvel kezdődik a cím) regényre esett a választásom. Nem csalódtam.

A regény főszereplőinek leginkább Ambert és  Lachlant tekintem, ám ahogyan már megszokhattam Jill Mansell korábbi regényeinél, itt is megnevezhetek akár több főszereplőt is.

Amber kamaszkorától fogva szerelmes a jóképű és igen csapodár, szoknyavadász hírében álló Lachlanbe, ám tudatosan igyekszik eltitkolni érzelmeit a fiú elől.

Lachlan kiváló szakács, aki kihasználja vonzó adottságait a hölgyekkel való kapcsolataiban, és nem törekszik komoly elköteleződésre. Legalábbis mindenki ezt gondolja róla...

Raffaele és Vee remek párost alkotnak, ám a lány viselkedése hirtelen megváltozik, melynek következtében szakítanak. Mi állhat Vee furcsa viselkedésének hátterében? Helyrehozható-e még a kapcsolatuk?

Benjie és Jo összeillenek párként, és ki is az a Dani valójában?

Az özvegy Teddy, aki azt gondolta, hogy a csodálatos felesége, May halála után már nem tartogat számára az élet szerelmet, belebotlik a vonzó külsejű, ám sokak szerint igen "gyanúsan" viselkedő Olgába. Vajon a nő tényleg szereti Teddyt vagy csupán a pénzére pályázik?

Több szerelmi szál is kibontakozik a regényben, és igaz barátságoknak is tanúi lehetünk olvasóként.

Társadalmi és egyéni problémák sokasága sorakozik fel a könyv hasábjain: árva gyermek, elhagyott gyermek, drog, nélkülözés, gátlásosság, virtuális világ buktatói, szülői felelőtlenség, betegség, halál, nélkülözés és még sorolhatnám. Ugyanakkor Teddy és May bebizonyították, hogy nevelőszülőként csodálatos, igazi családként működtek az általuk felnevelt, igen nehéz sorsból hozzájuk kerülő gyermekekkel.

Nagyon tetszett ebben a regényben is, hogy az írónő a mellékszereplőknek ugyanúgy (fiataloknak és idősebbeknek egyaránt) nagy figyelmet szentel. Különleges, érdekes karakterek szerepelnek ezúttal is, a legtöbbjük igen kedves és szerethető, és sokukat szinte olyannyira megismerhetjük, mint a két főszereplőt.

"De az élet más. Senki sem védett  az esetleges tragédiákkal szemben, és senkiről nem lehet tudni, hogyan alakul az élete.  Néha elég egyetlen rossz döntés is." (225. oldal)

 

Jill Mansell néhány  korábbi regényéről itt írtam ajánlót:

http://ekultura.hu/meta/szerzo-rendezo/jill-mansell

(Halászné Magyar Márta)

 

img_20221213_112759.jpg

(Kép forrása: saját fotó a könyvről)

süti beállítások módosítása