Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Katie Fforde: A szerelem titkos kertje című könyvét olvastam

2022. február 23. - Antiknapraforgó

A szerelem titkos kertje című regény főszereplője Philly, egy csinos, fiatal, kissé gátlásos lány, aki a nagyapjával (akit a lány csak Kapitánynak szólít, ámbár a valódi neve Seamus) él egy régi házban, Angliában. Phillynek növényneveldéje van,  Kapitány pedig remek sütiket, tortákat süt. Szerényen, de szeretetben élnek ők ketten egy háztartásban.

A piacon árulnak növényeket, palántákat és süteményeket.

A standjukhoz közel, a sajtpultban pedig a fiatal, jóképű Lucien szolgálja ki a vevőket. Azonban egy rendezvény kapcsán a két fiatal ismét találkozik: Lucien a szakács, Philly pedig pincérkedik; azért vállalták el a munkát, mert mindkettőjüknek szüksége van az e munkáért kapott kis jövedelemkiegészítésre. Nagyon megtetszenek egymásnak. Időközben kiderül, hogy egyikük sem túlságosan békés módon költözött távol a szüleitől, és ez okoz még némi bonyodalmat a kapcsolatukat illetően.

Gyakorlatilag főszereplő Lorna is, aki kertész, és barátnője Phillynek, noha igencsak idősebb a lánynál. Úgy alakul, hogy egy ideje közösen gondozzák egy udvarház parkját az Anglia egyik ékszerdobozának számító Cotswoldban. Lorna több évtizede táplál gyengéd érzelmeket az udvarház tulajdonosa Peter iránt, aki azonban egy nála jóval fiatalabb nővel kerül közeli kapcsolatba. Lornának pedig váratlanul egy nálánál igencsak fiatalabb kőfaragó mester (Jack) kezdi csapni a szelet, aminek Lorna felnőtt fia egy kicsit sem örül.

Peter anyja Anthea, aki szintén az udvarházban lakik, a 75. születésnapjára készül. A kert egyik elzárt részében Anthea, Lorna és Philly váratlanul egy elvadult, de valaha minden bizonnyal gyönyörű kertrészt fedeznek fel, és szeretnék újra kialakítani benne a csendes, varázslatos zugot, amilyen a távoli múltban lehetett. Sőt: Anthea a fejébe veszi, hogy el kell készülnie a rejtett kertrésznek a születésnapjáig, ugyanis ott szeretné megtartani az ünnepséget. Ám az időpont vészesen közeleg, és nem várt bonyodalmakkal kell megbirkóznia a három nőnek. No, de amit Anthea egyszer a fejébe vesz, azt általában meg is valósítja.

Aztán kiderül, hogy több meglepetéssel is előrukkolnak többen is a regény szereplői közül az idős hölgy születésnapján. Mert bizony a nagy készülődés közben szerelmek szövődtek, mégpedig kortól és anyagi helyzettől, társadalmi hovatartozástól függetlenül.

 „Milyen tréfás kedvű is a jó öreg szerelem, morfondírozott Lorna, és töltött magának egy újabb pohár bort. Mint a betegség. Elkapja az ember, aztán vagy elmúlik, vagy megmarad. De logika, az nincs benne. Nem lehet ki-és bekapcsolni attól függően, hogy éppen elérhető-e a szerelmünk tárgya vagy sem. Voltaképpen nem is vicces, hanem nagyon bosszantó.”   

Nagyon tetszett, hogy Katie Fforde megmutatta e regényében, hogy a szerelem nem korfüggő. Találkozhat az olvasó a történet során fiatal nő és fiatal férfi, középkorú nő és fiatal férfi, fiatal nő és tőle jóval idősebb férfi, idős nő és idős férfi között szövődött szerelemmel.

 „Olyan jó belegondolni, hogy az ember bármikor beleszerethet valakibe, a korától függetlenül.”

A egény olvasása kellemes kikapcsolódást nyújtott számomra, könnyed és kedves történet bontakozott ki a sorok között.

img_20220222_200822.jpg

(Kép forrása: saját fotó) 

Kiadó: Libri Kiadó-Kiadás éve: 2017-Fordító: Lévai Márta-Kategória: szépirodalom/ romantikus, kalandos-Eredeti cím: A Secret Garden-Oldalszám: 384-Ára: 3499 Ft

Kedves Olvasó! Amennyiben tetszett a bejegyzésem, kérlek, oszd meg, hogy mások is olvashassák! Kérlek, ha idézel valamelyik írásomból vagy megosztod valamelyik fotót a blogomról, forrásként jelöld meg a blogomat! Köszönöm!

Az Antiknapraforgó kedvelői oldalt itt találod:

https://www.facebook.com/Antiknapraforg%C3%B3-671087496675827/

 

Antiknapraforgó

(Halászné Magyar Márta)

süti beállítások módosítása