Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Környezetkímélő csomagolás? Igen vagy nem?

2019. augusztus 18. - Antiknapraforgó

Most olvastam, hogy Ausztriában visszaváltható üvegekben árusítják majd a tejet 2019 végétől - legalábbis az egyik tejtermékgyártó vállalat egészen biztosan.

Milyen érdekes....A 70-es 80-as években (és minden bizonnyal korábban is) hazánkban még visszaváltható üvegekben árusítottak sokmindent, például gyümölcslevet, bort, és a befőttesüvegek is visszaválthatóak voltak. Aztán elkezdtük eldobálni az üvegeket, mert valaki kitalálta, hogy jobb, ha nem váltják vissza, olcsóbb, higiénikusabb, kényelmesebb így. Most pedig másutt ismét előszedik a visszaváltható üvegeket, mert rájöttek, hogy mégiscsak ez a környezetkímélőbb és jobb megoldás a mindenféle eldobható csomagolás helyett. Talán érdemes lenne több területen is észrevenni a régi, jól bevált megoldásokat, és ezeket kombinálni az új, modern dolgokkal.

Nagyon sok tényezőt kell(ene) figyelembe venni ahhoz, hogy el lehessen dönteni, hogy mi az a megoldás ami valóban környezetkímélő. Nagyon hozzáértő és lelkismeretes szakemberek kellenek, akik minden körülményt figyelembe vesznek és pontosan tudják, hogy mi hogyan és milyen mértékben szennyezi a környezetet, és olyan döntéshozók kellenek akik hallgatnak rájuk. Nehéz ügy....

A "sógorok" tejesüveggel kapcsolatos környezetvédelmi intézkedéséről szóló nlc írás itt olvasható:

https://nlc.hu/gasztro/20190817/uveges-tej-berglandmilch-ausztria/

Illetve bővebben a deluxe.cafeblog.hu eredeti posztjában.

Korábbi írásom műanyagcsökkentéssel kapcsolatban itt olvasható:

https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/07/13/muanyagcsokkentes-ne-csak-juliusban/

 

süti beállítások módosítása