Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Szélsőségek kora- 2.rész

2019. június 19. - Antiknapraforgó

Korábban már írtam az öltözködés, a táplálkozás, a táplálékkiegészítők terén általam tapasztalt szélsőséges "ajánlatokról".

Azonban a szélsőségek azóta is számtalan témában, formában árasztanak el. 

Például egyik oldalról azt hirdetik, hogy egy idősödő nő ápolatlan és igénytelen ha nem festi a haját hanem ősz hajjal mászkál. Hisz ma már nem kell ősznek lenni, rengeteg hajfesték áll rendelkezésre.

Az egyik ismerősöm a szomszédasszonyáról mondta, hogy nem hiszi el, hogy nincs havonta egy doboz hajfestékre pénze és micsoda dolog, hogy képes ősz hajjal mutatkozni. Mikor megkérdeztem, hogy egyrészt mi köze van hozzá, hogy a szomszédasszonya festi-e a haját vagy nem, és ha nem akkor miért nem, akkor megsértődött.

A másik tábor pedig a természetesség híveként egyenesen elítéli azokat a hölgyeket akik festik a hajukat, és szerintük mindenkinek fel kell vállalnia a korával járó ősz hajszálakat.

Én pedig nem értem, hogy miért ne választhatná meg az őszülő hölgy, hogy milyen színű hajjal óhajt élni, ha van lehetősége ezt megválasztani.

A másik "téma" a modellek. Míg korábban a csontsovány modellek sétáltak a kifutón mostmár a plus size modellek is megjelentek, ami nagyon dicséretes. Viszont az már kevésbé, hogy kifejezetten extrém túlsúlyos hölgyek alkatát állítják be néhányan követendőnek ugyanúgy mint korábban a kórosan soványakét. Kérem, igen az nagyon jó, hogy már nemcsak csontsovány nők mutatnak be ruhákat de talán azt sem kellene bizonygatni, hogy a 157 cm magassághoz 125 kg az ideális. Egyébként pedig mindenki olyan alkat amilyen. Van amin lehet változtatni és van amin nem. Változtasson is aki ennek szükségét érzi és tud változtatni, de aki nem tud és/vagy nem akar akkor azt nem kellene sem elítélni, sem megszólni, sem bántani. Aki nem pont olyan alkatú mint a mai szépségideál az is ember.

A szélsőségek màr szinte az élet minden területére bekúsztak. Nem árt átgondolni, hogy milyen elveket követünk, és legyünk toleránsabbak azokkal akik nem értenek egyet velünk a témában. Ugyanis a "rátukmáló" viselkedés nem túl szimpatikus, akár terméket akár elvet akar valaki a másikra tukmálni.

Korábbi írásom a témában itt olvasható:

https://antiknapraforgo.cafeblog.hu/2019/04/06/szelsosegek-kora/

 

 

 

süti beállítások módosítása