Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Christina Lauren: Nem mézes hetek című könyvét olvastam

2022. június 23. - Antiknapraforgó

Amikor igazi nyári olvasnivalót keresgéltem magamnak, megakadt a szemem a Nem mézes hetek (Két esküdt ellenség Hawaiin) című könyv borítóján. Amint elolvastam a fülszöveget, sejtettem, hogy ez valóban napsugaras olvasmány lesz számomra.

Olive Torres és Amelia ikertestvérek. Míg Ami mindenben szerencsés, Olive az ikerpár peches fele, és ez így van már kicsi koruk óta. Ami a lakodalmára készül egy igen jóképű Dane nevű fickóval. Szinte ingyen van minden az esküvőre a különböző akcióknak és nyereményeknek köszönhetően, melyeket Ami megnyert. Olive lesz Ami koszorúslánya, akinek nincs párkapcsolata, így természetesen a vőlegény testvérét rendeli mellé Ami, legalábbis az esküvő idejére. Azonban van egy kis bökkenő: Ethan Thomas az a fiatalember, akit Olive az esküdt ellenségének tekint.

A lakodalomban az egész  násznép ételmérgezést kap, Olive és Ethan kivételével. Ami és Dane nem akarják, hogy a nászútjuk teljes mértékben elvesszen, és úgy döntenek, ha már ők nem mehetnek, hát elküldik maguk helyett Hawaiira azt a két embert, aki nem lett beteg az ételektől. Olive és Ethan így belebújik a friss házasok szerepébe és elindulnak a „nászútra”. Ahol végre sikerül néhány korábbi félreértést tisztázniuk, miközben újabb bonyodalmakba keverednek. Közben persze kiderül, hogy talán már nem is utálják annyira egymást. 

Igazi romantikus, de nem szirupos történet, melyet Christina Lauren igen szórakoztató, humoros, vidám stílusban tár az olvasó elé (Lévai Márta remek fordításában), sok napsütéssel, civakodással és szerelemmel fűszerezve.

Közben bepillantást nyerhet az olvasó egy soktagú, összetartó mexikói-amerikai család mindennapjaiba is.

Nem csalódtam, valóban kellemes kikapcsolódást nyújtó, vidám,  kacagtató, szórakoztató  nyári olvasmánynak bizonyult számomra a Nem mézes hetek.

Halászné Magyar Márta

img_20220623_093024.jpg

(Kép: saját fotó a könyvről) 

Kiadó: 21. Század Kiadó; Kiadás éve: 2022; Fordító: Lévai Márta; Kategória: szépirodalom/ romantikus, kalandos; Eredeti cím: The Unhoneymooners; Oldalszám: 351; Ára: 4490 Ft

 

süti beállítások módosítása