Életmód és életmorzsák

Antiknapraforgó

Antiknapraforgó

Nicholas Sparks A kívánság című könyvét olvastam

2022. augusztus 02. - Antiknapraforgó

Érdekes, hogy minél több regényt olvasok a szerzőtől, annál inkább azt gondolom egy-egy újabb regénye olvasása előtt, hogy engem már nem tud meglepni, hisz tökéletesen ismerem a stílusát- aztán mindig kiderül, hogy de, igen, folyton  tud újat mutatni. 

A kívánság című regényében is hozta Nicholas Sparks a számomra Tőle megszokott igencsak szívemhez szóló stílust, mégis tudott újabb meglepő, nem kiszámítható végkifejletet alkotni. 

A mű főszereplője Maggie, aki a munkájában igen sikeres: világhírű fotográfus. 2019-ben lesújtó diagnózist állapítanak meg nála. Galériáját egy idő után új munkatárssal bővíti, és Mark személyében igazi támaszra talál nem csupán a munkában, hanem a betegséggel átitatott közelgő karácsonyának eltöltéséhez is. 

Maggie emlékezetében egyre intenzívebben elevenedik meg egy évtizedekkel korábbi történet, egy súlyos titok, egy igaz szerelem minden apró részlete. 

Ez a regény megható, fájdalmas, ugyanakkor csodaszép történetet tárt elém. Helyet kapott benne család, rokonság, betegség, titok, halál, félelem, feltétel nélküli szeretet, igaz szerelem, boldogság és boldogtalanság, hobbiból lett hivatás, és sok egyéb is. 

Nehéz írni úgy véleményt, hogy ne áruljam el a történet részleteit, ezért nem is írok róla bővebben. Igen, bizony előkerültek a papírzsebkendők is olvasás közben, engem ugyanis mélyen megérintett és meghatott ez a gyönyörű, szívfacsaró, emberi történet. 

(Halászné Magyar Márta) 

img_20220802_143105.jpg

 (Kép forrása: saját fotó) 

süti beállítások módosítása